Κόσμος|27.02.2020 14:55

Ο κοροναϊός χτυπά αλύπητα την τουρισμό - Σε απόγνωση εστιάτορες και ξενοδόχοι

Newsroom

Η ιταλική κυβέρνηση, όπως έχει γίνει γνωστό, έχει θέσει πολλές πόλεις σε καραντίνα, υπό τον φόβο του κοροναϊού. Τα μέτρα που ελήφθησαν αφορούν περίπου 100.000 άτομα. Οι αρχές αναβάλλουν τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας, προκειμένου οι οπαδοί να μείνουν μακριά από τα γήπεδα.

Εννοείται πως οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, που προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμου, ματαιώθηκαν, ενώ και η εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο έληξε πρόωρα. Στο μεταξύ, ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται. Η Φλωρεντία είχε και αυτή ένα κρούσμα, έναν επιχειρηματία που ταξιδεύει συχνά Σιγκαπούρη.

Επίσης, μέχρι το τέλος του Απρίλη δεν θα πραγματοποιούνται πτήσεις από την Ιταλία στην Κίνα. Βεβαίως, μέτρα λαμβάνονται και στις γειτονικές της Ιταλίας χώρες, καθώς η μετάδοση του ιού παρουσιάζει υψηλή συχνότητα, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Φυσικά, η όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί επιτείνει την ανησυχία στον οικονομικό κόσμο. Ενδεικτική της ατμόσφαιρας που επικρατεί είναι η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa να αναβάλει τις προσλήψεις προσωπικού που είχε σκοπό να κάνει.

Στη Γερμανία, ο Οργανισμός Τουρισμού προβλέπει ότι διανυκτερεύσεις τουριστών από την Κίνα θα μειωθούν κατά 17% και 25%, αντίστοιχα. Και ενώ οι τουρίστες συμβάλλουν σημαντικά στον όγκο των πωλήσεων, που ανέρχονται περίπου σε 8 δισ. ευρώ ετησίως, ο κοροναϊός αναμένεται να έχει σοβαρό αντίκτυπο.

γαστρονομικός τουρισμόςΚορονοϊόςτουρισμόςξενοδοχεία