Κόσμος|03.03.2020 16:54

Ουγγαρία, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία «οχυρώνονται» για τις ροές μεταναστών

Newsroom

Σερβία και Βόρεια Μακεδονία προετοιμάζονται για την περίπτωση που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν νέο κύμα προσφύγων και μεταναστών.

Δημοσιεύματα στην Βόρεια Μακεδονία κάνουν λόγο για εμφάνιση ομάδων μεταναστών σε αυτοκινητόδρομο που οδηγεί προς την Σερβία.

Την ίδια ώρα ο συνταγματάρχης της αστυνομικής διεύθυνσης ανατολικών συνόρων Ουγγαρίας μίλησε για την σημασία της αναχαίτισης των ροών στη βαλκανική διαδρομή.«Η ουγγρική αστυνομία δεσμεύεται να σταματήσει τους μετανάστες στην οδό των δυτικών Βαλκανίων, να μην τους αφήσει να εισέλθουν παράνομα στην Ουγγαρία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μάλιστα, η ουγγρική αστυνομία συνδράμει τις αντίστοιχες αστυνομικές Αρχές της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας σύμφωνα με μνημόνιο συνεργασίας για την διαχείριση των μεταναστευτικών που έχει συναφθεί από το 2016.

Στη Βόρεια Μακεδονία υπάρχει ήδη ουγγρική δύναμη προκειμένου να φυλαχτούν τα σύνορα της χώρας. «Έπειτα από λεπτομερή ενημέρωση αποφασίστηκε να αναλάβουμε δράση στα σύνορα είτε με πεζές περιπολίες είτε με αυτοκίνητα. Έχουμε διαφορετικό εξοπλισμό για κάθε περιπολία. Αυτοκίνητα 4χ4 θερμικές κάμερες. Με την εξειδίκευση που διαθέτουμε θα μπορέσουμε να μειώσουμε τις μεταναστευτικές ροές στη Βόρεια Μακεδονία.

ΟυγγαρίαμετανάστεςπρόσφυγεςπροσφυγικόΒόρεια ΜακεδονίαΣερβία