Κόσμος|04.03.2020 06:12
Κοροναϊός: 12 δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση του ιού από την Παγκόσμια Τράπεζα
NewsroomΗ Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα την παροχή άμεσης χρηµατοδότησης ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθηθούν οι χώρες να αντιμετωπίσουν τις υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις του ξεσπάσματος του κοροναϊού που έχει εξαπλωθεί από την Κίνα σε περισσότερες από 60 χώρες.
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «πολλά ερωτηματικά» σχετικά με τον ιό που εξαπλώνεται γρήγορα και ότι μπορεί να χρειαστεί η παροχή «πολύ περισσότερης» βοήθειας.
Κάλεσε τις χώρες να συντονιστούν σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, λέγοντας ότι η ταχύτητα και το εύρος της αντίδρασης θα είναι κρίσιμης σημασίας για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
Διαβάστε ακόμη
- Από μια κλωστή κρέμεται η επάρκεια των αεροπορικών καυσίμων: Τιμές - «φωτιά» και ακυρώσεις
- Ταραγμένα τα… γαλάζια νερά: Ο αναβρασμός στη ΝΔ και το παρασκήνιο της εξόδου Λαζαρίδη
- Κεφαλονιά: «Κλειδί» τα μηνύματα με τον 66χρονο - Πού στρέφονται οι έρευνες για τη Μυρτώ
- Τους αποκλεισμούς παγκόσμιων οδών εμπορίου πάντα πληρώνουν οι πολίτες – Λιοντάρια που βρυχώνται και ποντίκια που πεινάνε