Σινεμά|31.10.2018 16:35

Η σχέση του John Lennon και της Yoko Ono γίνεται ταινία

Newsroom

Η ταινία, που δεν έχει επίσημο τίτλο ακόμα, θα καταγράψει πώς ο John Lennon και η Yoko Ono, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν εκείνη έκανε τα πρώτα της βήματα ως καλλιτέχνης, ενώ εκείνος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς αστέρες στον κόσμο. Μαζί έγιναν υποστηρικτές της ειρήνης και ακτιβιστές κατά του πολέμου του Βιετνάμ.

Μετά από ένα σύντομο χωρισμό στα μέσα της δεκαετίας του 1970, έγιναν και πάλι σύντροφοι μέχρι τη δολοφονία του διάσημου τραγουδιστή το 1980 στη Νέα Υόρκη. Η Γιόκο Όνο παραμένει η φύλακας της μουσικής και της κληρονομιάς του. Το σενάριο, μεταξύ άλλων θα εστιάσει στα θέματα της αγάπης, του θάρρους και του ακτιβισμού για την ειρήνη. 

«Είμαστε όλοι μεγάλοι θαυμαστές των Beatles, και αυτό είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», ανέφερε ο παραγωγός Nathan Ross στο Deadline. «Υπήρχαν εσωτερικές και εξωτερικές μάχες που έδινε ο Τζον και τα οικογενειακά προβλήματα που βίωσε ως παιδί και πράγματα που έπρεπε να αντέξει πριν από τον τραγικό θάνατο του Τζον. Το στοιχείο που αγαπήσαμε στο σενάριο ήταν η αυστηρή ειλικρίνεια του» συμπλήρωσε.

Τη σκηνοθεσία της νέας βιογραφικής ταινίας θα αναλάβει ο Jean-Marc Vallée (Sharp Objects, Big Little Lies, ενώ την επιμέλεια του σεναρίου ο Anthony McCarten. Αυτό που μένει, ακόμα, είναι να βρεθούν οι κατάλληλοι ηθοποιοί που θα παίξουν το πρωταγωνιστικό δίδυμο.

Yoko OnoJohn Lennonταινία