Σινεμά|15.01.2024 11:15

Critics Choice Awards: Σάρωσε τo Oppenheimer - Τα ελληνικά της Jennifer Aniston και το τιμητικό βραβείο στον Harrison Ford

Newsroom

Το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν ήταν ο μεγάλος νικητής στα Critics Choice Awards 2024, κερίζοντας οκτώ βραβεία. Ανάμεσα σε αυτά ήταν της καλύτερης σκηνοθεσίας, αλλά και του δεύτερου ανδρικού ρόλου, στον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Η «Barbie» ήρθε δεύτερη με έξι βραβεία. Η Εμα Στόουν κέρδισε το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου για το «Poor Things» και ο Πολ Τζιαμάτι το πρώτο ανδρικού για την ερμηνεία του στην ταινία «The Holdovers», αφήνοντας εκτός το φαβορί Κίλιαν Μέρφι. Οι σειρές «The Bear» και «Beef» απέσπασαν από τέσσερα βραβεία, ενώ η σειρά «Succession» τρία.

Η Αμερικανίδα stand up κωμικός, ηθοποιός και σεναριογράφος, Τσέλσι Χάντλερ, ήταν παρουσιάστρια της τελετής απονομής, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά στο CW και πραγματοποιήθηκε στο Barker Hangar στη Σάντα Μόνικα. 

Τιμητικό βραβείο στον Χάρισον Φορντ

Ενας από τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ, ο Χάρισον Φορντ (Harrison Ford) τιμήθηκε με το βραβείο συνολικής καριέρας. Το βραβείο απονέμει η Ένωση Κριτικών (Critics Choice Association) αναγνωρίζοντας επιτεύγματα στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Ο Φορντ παρέλαβε το βραβείο καταχειροκροτούμενος από το κοινό, έπειτα από ένα αφιέρωμα με τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές του επιτυχίες, ανέφερε το People. «Πρώτα απ' όλα, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και απλώς βλέπω σε τι μετατρέπεται η βιομηχανία μας και όλους τους ταλαντούχους ανθρώπους που έχουν ευκαιρίες που πιθανότατα δεν υπήρχαν στην αρχή της καριέρας μου» δήλωσε στη σκηνή.

«Βρίσκομαι εδώ λόγω ενός συνδυασμού τύχης και της δουλειάς υπέροχων σεναριογράφων, σκηνοθετών και παραγωγούς. Νιώθω εξαιρετικά τυχερός. Είμαι ευτυχής για αυτή την τιμή και την εκτιμώ πάρα πολύ» πρόσθεσε.

Ο σταρ στη συνέχεια ευχαρίστησε τη σύζυγό του, Καλίστα Φλόκχαρτ (Calista Flockhart), για τη στήριξη που του προσφέρει. «Θέλω να ευχαριστήσω την υπέροχη σύζυγό μου, η οποία με στηρίζει όταν χρειάζομαι μεγάλη υποστήριξη. Και χρειάζομαι πολλή υποστήριξη» είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος όσο και η σύζυγός του.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που είχα τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν και είμαι ευγνώμων» ανέφερε κλείνοντας ο Φόρντ την τρίλεπτη ομιλία του και αφού είχε παραλάβει το αγαλματίδιο από τον σκηνοθέτη του «Indiana Jones and the Dial of Destiny», Τζέιμς Μάνγκολντ (James Mangold).

«Ένα αστέρι τόσο μοναδικό που μαγνητίζει άλλα αστέρια, ένα αστέρι τόσο φωτεινό που έχει ζεστάνει τη ζωή του καθενός μας σε αυτή την αίθουσα, το κοινό μας και πιθανότατα, όλο τον πλανήτη» υπογράμμισε μεταξύ άλλων στον πρόλογό του ο σκηνοθέτης.

Τζένιφερ Ανιστον: «Είμαι περήφανη για την ελληνική καταγωγή μου»

Η Τζένιφερ Άνιστον (Jennifer Aniston) έδωσε το «παρών» στα Critics Choice Awards 2024 και την ώρα που περπατούσε στο κόκκινο χαλί, άκουσε κάποιον να της μιλάει ελληνικά. Ηταν ο Γιώργος Σατσίδης, ο οποίος είπε στο «Happy Day» ότι προσπάθησε να της τραβήξει την προσοχή και τη ρώτησε στα ελληνικά «Τζένιφερ, τι κάνεις;». Η Άνιστον, η οποία έχει ελληνικές ρίζες, του απάντησε στα ελληνικά: «Καλά! Εσύ;».

Η πρωταγωνίστρια των «Friends» και του «The Morning Show» έχει δηλώσει πολλές φορές δημόσια, πως είναι υπερήφανη που έχει καταγωγή από τη χώρα μας. Ο πατέρας της, Τζον Άνιστον, είχε καταγωγή και ο νονός της ήταν ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής Τέλι Σαβάλας. Το ελληνικό της όνομά της είναι Γενοβέφα Ιωάννα Αναστασάκη.

Σε μια από τις συνεντεύξεις της, μάλιστα, είχε αποκαλύψει πως είχε ζήσει για κάποιο χρονικό διάστημα στη χώρα μας. «Μιλάω λίγα ελληνικά. Το όνομα μου στο διαβατήριο γράφει Άνιστον. Έζησα στην Ελλάδα για έναν χρόνο όταν ήμουν 5 ετών. Ο μπαμπάς μου εκείνη την περίοδο, που η υποκριτική δεν του απέφερε χρήματα, φοιτούσε στην ιατρική σχολή. Μείναμε στην Αθήνα για έξι μήνες και μετά μετακομίσαμε στην Κρήτη. Η οικογένεια μου έχει εκεί μια καταπληκτική φάρμα. Είμαι ιδιαίτερα περήφανη για την ελληνική καταγωγή μου».

Έμα ΣτόουνΟπενχάιμερειδήσεις τώραΧάρισον ΦορντΚρίστοφερ Νόλανβραβεία ΟσκαρΤζένιφερ ΆνιστονCritics' Choice AwardsΓιώργος ΛάνθιμοςΌσκαρΤελετή ΟσκαρBarbieΟσκαρ 2024