Fashion & Design|12.04.2023 01:30

Η πρώτη Εβδομάδα Μόδας της Αιγύπτου διοργανώνεται τον Μάιο

Newsroom

Η Αίγυπτος σύντομα θα προστεθεί στις χώρες που φιλοξενούν Εβδομάδα ΜόδαςΗ επίσημη Εβδομάδα Μόδας της Αιγύπτου διοργανώνεται από τις 12 έως τις 15 Μαΐου 2023 από το Συμβούλιο Μόδας και Σχεδιασμού υπό την αιγίδα του υπουργείου Εμπορίου και Οικονομικής Ανάπτυξης και του υπουργείου Γεωργίας, το οποίο αποκάλυψε τα σχέδια για την εκδήλωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κάιρο.

Το θέμα της Εβδομάδας Μόδας θα είναι «Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον» και με τις επιδείξεις συλλογών σχεδιαστών της χώρας και παράλληλες εκδηλώσεις θα εορταστούν ο ιστορικός πολιτισμός της χώρας, η σημερινή βιομηχανία της και το όραμά της για το μέλλον.

Η εκδήλωση θα επικεντρωμένη στο παρελθόν και στους Αρχαίους Αιγύπτιους, όμως στόχος της είναι τελικά να παρουσιάσει την εγχώρια βιομηχανία μόδας της Αιγύπτου στο παγκόσμιο κοινό, με έμφαση στον τομέα του βαμβακιού και της κλωστοϋφαντουργίας και την προώθηση των πόρων της.

Η Σούζαν Σάμπετ συνιδρύτρια του Συμβουλίου Μόδας και Σχεδιασμού της Αιγύπτου δήλωσε ότι επιλέχθηκαν ως θέματα «το παρελθόν, επειδή οι σχεδιαστές της χώρας πρέπει να εμπνέονται από τον πολιτισμό και την κληρονομιά της και να χρησιμοποιούν όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια, το παρόν επειδή ζούμε στο παρόν και γνωρίζουμε καλά τι συμβαίνει στον κόσμο και το μέλλον ξέρουμε που οδεύουν τα πράγματα και που θα είμαστε σε λίγα χρόνια».

Η βραδιά έναρξης της Εβδομάδας Μόδας θα πραγματοποιηθεί στο αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου με παρουσίαση του έργου διακεκριμένων Αιγύπτιων σχεδιαστών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εβδομαδα μόδαςειδήσεις τώραΑίγυπτος