Food & Drink|09.10.2020 10:49

Spit Jack: Τατουάζ, μπαλταδάκια και καυτές σούβλες

Άντζελα Σταματιάδου

Η γειτονιά του έχει πολλές διαφορετικές γεύσεις. Ανεβαίνοντας από το Σύνταγμα προς την Πλάκα μετρά κανείς πολλών λογιών εστιατόρια: κινέζικα, γιαπωνέζικα, ινδικά, αμερικάνικου στιλ, ελληνο-μεσογειακά, fusion, μοντέρνα, πιο κλασικά. Σ’ αυτό το πολυσυλλεκτικό «μωσαϊκό», που έχει προτάσεις για όλες τις ώρες, τις διαθέσεις και τα βαλάντια, το Spit Jack βάζει τις σούβλες.

Έχει κάτι από Νέα Υόρκη κάτι από Παρίσι. Το μικρό εστιατόριο της οδού Σκούφου μπλέκει στοιχεία τατουατζίδικου, χασάπικου και... σαλονιού. Πολυέλαιοι, μάρμαρα και σκαλιστοί καθρέπτες συναντούν γλυπτά γουρουνάκια και μπαλταδάκια, που έρχονται σε χάρτινο σακουλάκι (αντί για μαχαίρι) μαζί με το πιρούνι. Οι τοίχοι είναι γεμάτοι από δερματόστικτους σελέμπριτι. Αν έχεις ποτέ αναρωτηθεί πώς θα ήταν ο Έλβις, η Μέριλιν, ο Τζέιμς Ντιν, ο Σβαρτζενέγκερ, η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, ακόμη κι ο Τζον Κένεντι αν είχαν πολλά (μα πολλά) τατουάζ, η απάντηση βρίσκεται στα κάδρα τριγύρω.

Στη μικρή σάλα του Spit Jack θα δείτε πολλές διασημότητες με τατουάζ / φωτογραφία: JGP Design & Construction

Τα σουβλιστά που πρωταγωνιστούν στο Spit Jack ‒spit σημαίνει «σούβλα»‒, το μενού του οποίου επιμελείται ο Παναγιώτης Ζώκος, σερβίρονται σε ξύλινα πλατό: μισή πάπια (€ 16) καρυκευμένη με μείγμα μπαχαρικών 5 spice (γλυκάνισο, πιπέρι, γαρίφαλο, κανέλα και μάραθο), που είναι το πιάτο-σήμα κατατεθέν, μισό κοτόπουλο (€ 9) και, για όσους δεν φοβούνται τα πιο λιπαρά/αμαρτωλά φαγητά, πορκέτα με κρατσανιστή πετσούλα (€ 14). Από εκεί και πέρα διαλέγει κανείς κάποια από τις σάλτσες που προτείνουν (Jack Daniels, καπνιστή BBQ, μουστάρδας Dijon με μυρωδικά) και κάποια από τα συνοδευτικά, όπως γλυκοπικάντικο καλαμπόκι σε ξυλάκι (€ 5) ή πουρές πατάτας αρωματισμένος με λάδι τρούφας (€ 6). Υπάρχουν επίσης κάποιες σαλάτες και ορεκτικά. Η burrata, με πολύχρωμα ντοματίνια, αγγούρι, κάπαρη και φύτρες (€ 8) και τα μανιτάρια που σοτάρονται με βούτυρο, σκόρδο, κρεμμύδι και μυρωδικά (€ 6), ας πούμε, είναι αμφότερα συμπαθέστατα.

H burrata με τα πολύχρωμα ντοματίνια

Η ροτισερί ανοίγει από το μεσημέρι. Μπορείτε να κάνετε μια στάση σε κάποιο από τα τραπέζια της μέσα ή έξω στο πεζοδρόμιο αν έχετε δουλειές ή κάνετε απλά μια βόλτα στο κέντρο, αλλά και να συναντήσετε τους φίλους σας, αργότερα, για φαγητό – όλα μπαίνουν άνετα στη μέση– και μια μπίρα ή ένα ποτήρι κρασί. Το χαλαρό σενάριο κρεατοφαγίας κλείνει με πικάντικη σούπα σοκολάτας (€ 6) με καβουρδισμένα αμύγδαλα ή lemon curd (κρέμα λεμονιού) με ξύσμα λάιμ, πιπέρι Σετσουάν και παγωτό καϊμάκι (€ 8).

Spit Jack Σκούφου 10, Σύνταγμα, Αθήνα, τηλ.: 2103316003 Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη & Κυριακή 13:30-23:00, Παρασκευή & Σάββατο 13:30-00:00. 

χοιρινόεστιατόριοπάπιακοτόπουλοσούβλα