Food & Drink|26.10.2020 16:23

Κέικ, τηγανίτες ή μήπως αυγά; 6 ξεχωριστές ιδέες για πρωινό

Newsroom

Είτε γιατί βιαζόμαστε κομμάτι παραπάνω, είτε γιατί με το που θα ξυπνήσουμε δεν νιώθουμε να πολυπεινάμε, είτε γιατί απλά δεν μας έχει γίνει μόνιμη συνήθεια, πολλές φορές το πρωινό το παραλείπουμε. Έτσι όμως και ξεκινάμε τη μέρα χωρίς μια σειρά από θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργήσει σωστά και τελικά καταλήγουμε να τρώμε λίγο αργότερα κάτι πρόχειρο, που μπορεί κάποιες φορές να είναι και ανθυγιεινό.

Δεν είναι τόσο δύσκολο να ξυπνήσει κανείς ένα τέταρτο νωρίτερα, να φτιάξει έναν φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, να αλείψει μια φέτα πολύσπορο ψωμί με λίγο βούτυρο και μαρμελάδα, να βράσει ένα αυγό. Να «μοντάρει» ένα γιαούρτι με μούσλι, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και μέλι ή να κόψει μια φέτα κέικ που έχει ετοιμάσει το προηγούμενο βράδυ. Που και που, είτε μεσοβδόμαδα, μια πιο χαλαρή, λιγότερο φορτωμένη με υποχρεώσεις μέρα, είτε ένα (δικαιωματικά πιο τεμπέλικο) κυριακάτικο πρωί, μπορεί να αφιερώσει λίγο παραπάνω χρόνο και να φτιάξει μια ομελέτα ή μερικές αυγόφετες, μια παρτίδα τηγανίτες ή μερικά pancakes, που αρέσουν πολύ και στα παιδιά.

Καθένας φυσικά έχει τα δικά του γούστα και διατροφικές συνήθειες, οπότε και στο πρωινό, όπως και στα υπόλοιπα γεύματα, μπορεί να κινηθεί αναλόγως. Εμείς σας δίνουμε μερικές συνταγές για να πάρετε ιδέες και... να το ξανασκεφτείτε πριν φύγετε για τη δουλειά έχοντας για αλλή μια φορά πιει τον καφέ σας ξεροσφύρι.

Τηγανίτες με μήλα και μέλι

Αλμυρά και γλυκά pancakes

Αφράτο κέικ με σταφίδες

Croque monsieur & croque madame

Banana bread muffin με σοκολάτα

Aυγά με σολομό και αβοκάντο

 

    τηγανίτασυνταγέςτσιζκέικpancakesαυγάΠρωινό