Πρωινό με αυγά, σολομό και αβοκάντο
φωτογραφία: iStock/Ιdeal Image

Πρωινό με αυγά, σολομό και αβοκάντο

0:15 Χρόνος Παρασκευής
2 μερίδες Ποσότητα

Ένα καλό πρωινό γεμίζει τις μπαταρίες του οργανισμού τη στιγμή ακριβώς που το χρειάζεται περισσότερο. Ξεκινήστε λοιπόν δυναμικά τη μέρα με ένα πλήρες, θρεπτικό πιάτο, γεμάτο χρώμα που, όντας πλούσιο σε πρωτεϊνη, ω3 και ω6 λιπαρά και αντιοξειδωτικά, θα σας γεμίσει ενέργεια.

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • λίγο αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 φέτες πολύσπορο ψωμί
  • 50 γρ. καπνιστό σολομό
  • 1 αβοκάντο
  • φρέσκα μυρωδικά ή ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην εστία και αφήστε το να ζεσταθεί πολύ καλά.
  2. Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και ρίξτε το γάλα και το αλάτι. Χτυπήστε τα αυγά πολύ καλά.
  3. Ρίξτε το βούτυρο στο τηγάνι, χαμηλώστε την ένταση στην εστία και ρίξτε τα αυγά στο τηγάνι.
  4. Με ένα κουτάλι ή σπάτουλα ανακατέψτε τα αυγά με κυκλικές κινήσεις περιμετρικά, από έξω προς το κέντρο. Μόλις πήξουν, κατεβάστε τα από την εστία.
  5. Μοιράστε τα στις φέτες του ψωμιού, βάλτε πάνω ψιλοκομμένο καπνιστό σολομό και συνοδέψτε με το αβοκάντο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Προαιρετικά, γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά ή με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ