• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Καταιγίδες, χιονοπτώσεις και άνεμοι έως 9 μποφόρ σήμερα - Ποιες περιοχές θα έχουν τα πιο έντονα φαινόμεναΣεισμός 4,4 Ρίχτερ τα ξημερώματα στη Φθιώτιδα«Οδύσσεια» στη Μήλο: Εγκλωβισμένοι λόγω ανέμων 1.641 επιβάτες - Δεν έδεσαν δύο πλοίαΚλιμακώνεται η εξέγερση στο Ιράν: Πυρπόλησαν κυβερνητικά κτίρια και λεωφορεία - 62 νεκροί, σκληραίνει τη στάση του το καθεστώςΔιακοπή ρεύματος σε Κύμη - Αλιβέρι μετά από έκρηξη σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ - Χωρίς ρεύμα το Δήμος
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Μουσική   ┋   25.04.2024 10:35
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ολόκληρη η ανάρτηση

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακύρωσε τη συναυλία στο Columbia λόγω των επεισοδίων για τη Γάζα - «Είδα τη σύλληψη 108 φοιτητών»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Αλκίνοος Ιωαννίδης (Copyright: Αγγελική Κοκκοβέ)
Αλκίνοος Ιωαννίδης (Copyright: Αγγελική Κοκκοβέ)

Με μία ανάρτηση στην επίσημη σελίδα που έχει στο  Facebook, o Αλκίνοος Ιωαννίδης ανακοίνωσε ότι χρειάζεται ν' ακυρώσει την προγραμματισμένη του συναυλία στο πανεπιστήμιο Columbia, λόγω των έκτακτων συνθηκών στα αμερικανικά πανεπιστήμια εξαιτίας των επεισοδίων και καταλήψεων με επίκεντρο τη Γάζα.

Όπως περιγράφει ο ίδιος, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, τις τελευταίες ημέρες γίνονται ασταμάτητες, 24ωρες διαδηλώσεις μέσα και έξω από το Columbia, με παλαιστινιακές σημαίες, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν όχι μόνο καθηγητές του πανεπιστημίου προς υποστήριξη των φοιτητών τους, αλλά και φοιτητές σε αρκετά άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (π.χ. Berkeley, Boston University, MIT, University of California, NYU, University of North Carolina).

«Παρά λοιπόν την πεποίθησή μου ότι το τραγούδι δεν πρέπει να σταματά ποτέ, τα πιο πάνω μέτρα έκαναν αδύνατη την πραγματοποίηση της συναυλίας» τόνισε μεταξύ άλλων. 

Ολόκληρη η ανάρτηση

Οι τελευταίες μέρες ήταν αρκετά ιδιαίτερες στη Νέα Υόρκη. Μένω δίπλα στο Columbia και παρακολούθησα από κοντά τα γεγονότα. Είδα την «κατάληψη» του campus από τους φοιτητές, την είσοδο σε αυτό της αστυνομίας (η πρώτη μετά το 1968) και τη σύλληψη 108 φοιτητών μετά από εντολή της προέδρου του πανεπιστημίου. Είχε προηγηθεί την προηγουμένη η «ανάκρισή» της από την επιτροπή εκπαίδευσης της Βουλής, όπου ανάμεσα σε άλλα τής έγινε η παρατήρηση ότι δεν διδάσκεται αρκετά η Βίβλος στο πρόγραμμα σπουδών και ρωτήθηκε σοβαρά αν η ίδια επιθυμεί να καταραστεί ο Θεός το Columbia, με την πρόεδρο ν' απαντά εξίσου σοβαρά «Όχι, δεν θα το ήθελα».

Είδα επίσης τις ασταμάτητες, 24ωρες διαδηλώσεις μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, με τα συνθήματα, τις παλαιστινιακές σημαίες και μαντίλες που βλέπεις παντού στην πόλη, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων καθηγητών του Columbia προς υποστήριξη των φοιτητών τους. Ταυτόχρονα, έγιναν 47 συλλήψεις φοιτητών στο Yale, ενώ διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται και σε αρκετά άλλα πανεπιστήμια (π.χ. Berkeley, Boston University, MIT, University of California, NYU, University of North Carolina).

Από σήμερα το πρωί, λοιπόν, το Columbia απαγόρευσε την είσοδο στο campus, τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά, το πανεπιστήμιο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και οι εκδηλώσεις του αναστέλλονται. Παρά λοιπόν την πεποίθησή μου ότι το τραγούδι δεν πρέπει να σταματά ποτέ, τα πιο πάνω μέτρα έκαναν αδύνατη την πραγματοποίηση της συναυλίας. Ζητώ συγγνώμη απ' όσους ακροατές και όσες ακροάτριες ταλαιπωρήθηκαν.

Η ομιλία και η συναυλία στο UCLA (26 και 27/4) φαίνεται ότι θα γίνουν κανονικά.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Τι θα αλλάξει στις τιμές των προϊόντων με τη συμφωνία Mercosur και πώς θα επηρεαστούν οι Έλληνες αγρότες

Αλλάζουν τα ψηφιακά συστήματα στα νοσοκομεία το 2026 - Πώς θα διευκολυνθούν ασθενείς και εργαζόμενοι

Τι θα πει η κυβέρνηση στο «ραντεβού» με τους αγρότες - Ώρα αποφάσεων στα μπλόκα

Γιατί θα έπρεπε να είχε κρεμαστεί κάθε μεταπολεμικός Πρόεδρος των ΗΠΑ – Η επέμβαση στη Βενεζουέλα και άλλες παρόμοιες προκλητικές ιστορίες

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Columbia
  • ειδήσεις τώρα
  • Λωρίδα της Γάζας
  • Διαδηλώσεις
  • Ισραήλ
  • Αλκίνοος Ιωαννίδης
  • Χαμάς
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr