Food & Drink|31.10.2020 14:28

Το μοσχαράκι της θαλπωρής: 6 συνταγές με άρωμα σπιτικό

Newsroom

Το αγαπημένο των κυριακάτικων και των γιορτινών τραπεζιών μοσχαράκι στην κατσαρόλα ή στη γάστρα είναι από τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό όταν λαχταράς ένα πιάτο φαγητό μαμαδίστικο, οικείο.  Κοκκινιστό, με πυκνή ντοματένια σάλτσα, μεθυσμένο με λευκό ή με κόκκινο κρασί, λεμονάτο αλλά και σιγομαγειρεμένο σε μπίρα μέχρι να γίνει πολύ-πολύ τρυφερό, είναι σταθερή αξία.

Στο χασάπη θα βρείτε πολλά κομμάτια του  μοσχαριού που τα πάνε εξαιρετικά με τις φαρδιές κατσαρόλες, άλλα ακριβά, άλλα οικονομικότερα. Ανάλογα με τα γούστα σας και τη συνταγή, μπορείτε να διαλέξετε ελιά, το πολύ μαλακό και με αρκετό κολλαγόνο χτένι της σπάλας, σπαλομίτα, ποντίκι, στρογγυλό, κιλότο, καθώς επίσης και νουά ή κότσι. Να το νοστιμίσετε με διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά και να το συνοδέψετε με βουτυράτο πουρέ, με ένα ωραίο πιλάφι, με χοντρό μακαρόνι ή κάποιο άλλο ζυμαρικό.  

Όλο και θα χρειαστεί να ανοίξετε το καπάκι της κατσαρόλας για να τσεκάρετε το αλάτι και τα καρυκεύματα, να προσθέσετε τα λαχανικά και να δείτε αν χρειάζεται να του βάλετε λίγο νερό. Το κρέας που σιγομαγειρεύεται και μελώνει με το ζουμάκι του τη θέλει λίγη φροντίδα. Όπως θέλει και το χρόνο του ‒ δεν είναι από τα φαγητά που σκαρώνει κανείς στα γρήγορα. Αλλά όταν μαγειρεύουμε για τους αγαπημένους μας, όποτε μπορούμε τουλάχιστον, δε μετράμε ώρες

Μοσχαράκι με λιαστές ντομάτες και μπίρα

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Μοσχαράκι ραγού με χοντρό μακαρόνι

φωτογραφία: Μάνος Καραμανώλης

Μοσχαράκι στη γάστρα με μπίρα και δαμάσκηνα

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Μοσχαράκι λεμονάτο στη γάστρα

φωτογραφία: Σταύρος Κωστάκης

Μοσχαράκι με λαχανικά και πάπρικα

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Παστιτσάδα με μοσχαράκι 

μοσχάρικατσαρόλαςγάστρασυνταγές