Food & Drink|12.02.2021 12:32

Οι κρέμες των μικρών και των μεγάλων: 6 γλυκές συνταγές

Newsroom

Οι κρέμες ήταν η πρώτη μας τροφή. Μετά έγιναν μικρές χαρές μες στην ημέρα. Μεγαλώσαμε με τρεμουλιαστές κρέμες καραμελέ, ρυζόγαλα πασπαλισμένα με μυρωδάρη κανέλα, κρέμες βανίλιας στο κεσεδάκι από το γαλακτοπωλείο της γειτονιάς. Με εκείνο το κρεμώδες δροσιστικό γιαουρτογλυκό που σκάρωναν οι μανάδες στα γρήγορα με φρούτα και σαβουαγιάρ και μας περίμενε στο ψυγείο να επιστρέψουμε από τους παιχνιδότοπους. Έτρεξε το ρολόι μπροστά, προστέθηκαν κι άλλες γεύσεις, άλλοι συνδυασμοί, άλλα στιλ, οι κρέμες όμως, παρέμειναν ένας τρόπος να κανακέψουμε το μικρό παιδί που κρύβεται μέσα μας.

Μπροστά σε μια μους σοκολάτας μικροί και μεγάλοι έχουν ένα πηγαίο, ανυπόκριτο ενθουσιασμό. Αλλά μπορεί να είναι κι ένα μαλεμπί που μοσχοβαλάει μαστίχα και ροδόνερο ή ένα πολίτικο ταούκ κιοκσού, μια κρεμ μπριλέ ή μια μπαβαρουάζ, μια κρέμα πατισερί που γεμίζει τα μιλφέιγ, ένα πλούσιο trifle, μια πανακότα, ένα τιραμισού, μια ντελικάτη γιαπωνέζικη ναμελάκα (πιο πρόσφατη αγάπη αυτή) και πολλά ακόμη γλυκά ‒της παιδικότητας και της ενηλικίωσης‒ με κρέμες βελούδινες κι αρωματικές. Νέες ιδέες πέφτουν στο τραπέζι, δοκιμάζουμε καινούργιες γεύσεις, κάποια πράγματα όμως μένουν ίδια. Η απαλή υφή της κρέμας χτυπάει ευαίσθητες χορδές. Με μια κουταλιά, όταν για τον ένα ή τον άλλο λόγο... μένουμε από μπαταρία, όλα μοιάζουν καλύτερα.

Παρακάτω θα βρείτε 6 συνταγές από το αρχείο του ethnos.gr για να φτιάξετε κρεμώδη γλυκά κάθε λογής, με σοκολάτα, με τριμμένα μπισκότα, με γκοφρέτες, με κακάο, με φρούτα, με καφέ, με λίγο, τόσο-όσο, αλκοόλ...

Μους σοκολάτας

φωτογραφία: Pixabay

Τιραμισού

φωτογραφία: Unsplash

Κρέμα με ρακόμελο και βύσσινα

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Trifle με κρέμα σοκολάτας και cookies

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Πανακότα με φρούτα του δάσους

Διπλή μους σοκολάτας με γκοφρέτες

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

συνταγέςκρέμαγλυκά