Πασχαλινό τραπέζι: Γιορτινές συνταγές με αρνί και με κατσίκι
NewsroomΤην Κυριακή του Πάσχα το αρνί έχει αναμφίβολα την τιμητική του· και το λιγότερο λιπαρό κατσικάκι όμως, το αγαπάμε πολύ. Σιγοψημένα στο φούρνο –η αναμονή αυξάνει την όρεξη– αρωματισμένα με μερικά κλαράκια φρέσκο θυμάρι, θρούμπι, ρίγανη ή δεντρολίβανο, με ροδοκοκκινισμένη, τραγανή πετσούλα και πατάτες που ποτίζουν από το ζουμί τους και γίνονται λουκούμι, είναι κλασική αξία. Αλλά μπορείτε να διαλέξετε και διαφορετικούς, πλην όμως εξίσου νόστιμους και μυρωδάτους δρόμους.
Η ελληνική κουζίνα έχει έναν απίστευτο πλούτο συνταγών και υλικών με τα οποία μπορείτε να παντρέψετε το αρνί και το κατσίκι στο ταψί, στη γάστρα και στην κατσαρόλα. Γεμίστε τα με ελληνικά τυριά (φέτα, κεφαλοτύρι, μετσοβόνε κι όχι μόνο) ή με ρύζι και μυριστικά, σιγομαγειρέψτε τα με λαχανικά, φτιάξτε ένα φρικασέ με ανοιξιάτικα χόρτα, με αγκινάρες, με άνηθο, μάραθο και φρέσκο κρεμμυδάκι, λουσμένο με το απαραίτητο, εξόχως αγαπητό αυγολέμονο και στήστε το δικό σας λαμπρό τραπέζι, γιορτάζοντας με την οικογένεια ή τους φίλους σας αυτό το μαγιάτικο Πάσχα και δοξάζοντας την αναγέννηση της φύσης.
- To παρασκήνιο του ανασχηματισμού: Οι υπουργοί των επικίνδυνων αποστολών και τα ανοίγματα στο παραδοσιακό κοινό
- Πούτιν: Είμαστε σε σημείο χωρίς επιστροφή με τη Δύση - Η κλοπή της περιουσίας μας δεν θα μείνει ατιμώρητη
- Φωτιές σε Βόλβη, Κιλκίς, Πέλλα, Θεσσαλονίκη - Κινητοποίηση Πυροσβεστικής και SMS από 112
- 37 χρόνια απ' το έπος του Ευρωμπάσκετ το 1987 - Όταν η Ελλάδα του Γκάλη και του Γιαννάκη ξετρέλανε την Ευρώπη