Food & Drink|30.04.2021 08:37

Πασχαλινό τραπέζι: Γιορτινές συνταγές με αρνί και με κατσίκι

Newsroom

Την Κυριακή του Πάσχα το αρνί έχει αναμφίβολα την τιμητική του· και το λιγότερο λιπαρό κατσικάκι όμως, το αγαπάμε πολύ. Σιγοψημένα στο φούρνο –η αναμονή αυξάνει την όρεξη– αρωματισμένα με μερικά κλαράκια φρέσκο θυμάρι, θρούμπι, ρίγανη ή δεντρολίβανο, με ροδοκοκκινισμένη, τραγανή πετσούλα και πατάτες που ποτίζουν από το ζουμί τους και γίνονται λουκούμι, είναι κλασική αξία. Αλλά μπορείτε να διαλέξετε και διαφορετικούς, πλην όμως εξίσου νόστιμους και μυρωδάτους δρόμους. 

Η ελληνική κουζίνα έχει έναν απίστευτο πλούτο συνταγών και υλικών με τα οποία μπορείτε να παντρέψετε το αρνί και το κατσίκι στο ταψί, στη γάστρα και στην κατσαρόλα. Γεμίστε τα με ελληνικά τυριά (φέτα, κεφαλοτύρι, μετσοβόνε κι όχι μόνο) ή με ρύζι και μυριστικά, σιγομαγειρέψτε τα με λαχανικά, φτιάξτε ένα φρικασέ με ανοιξιάτικα χόρτα, με αγκινάρες, με άνηθο, μάραθο και φρέσκο κρεμμυδάκι, λουσμένο με το απαραίτητο, εξόχως αγαπητό αυγολέμονο και στήστε το δικό σας λαμπρό τραπέζι, γιορτάζοντας με την οικογένεια ή τους φίλους σας αυτό το μαγιάτικο Πάσχα και δοξάζοντας την αναγέννηση της φύσης.

  1. Αρνίσιο μπουτάκι ρολό γεμιστό με καπνιστό τυρί

    φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

     

  2. Κατσικάκι φρικασέ

     

  3. Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο

    φωτογραφία: iStock/Ideal Image

     

  4. Κατσικάκι γεμιστό με ρύζι

    φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

     

  5. Αρνάκι με μελιτζάνες

    φωτογραφία: iStock/Ideal Image

     

  6. Κατσικάκι ρολό γεμιστό με σπανάκι και φέτα

    φωτογραφία: iStock/Ideal Image

     

  7. Αρνί με ασκορδουλάκους και σταμναγκάθι

    φωτογραφία: Light & Shadow Studio

     

πασχαλινό τραπέζιαρνίσυνταγέςΠάσχακατσίκι