Πιάτα που μυρίζουν θάλασσα: 7 συνταγές με ψάρια και θαλασσινά
NewsroomΌταν βγαίνει από τα κάρβουνα, σερβιρισμένο με ελαιόλαδο και ξίδι, το χταπόδι είναι αχτύπητος μεζές. Και στο φούρνο με πατάτες όμως είναι υπέροχο. Ένα φρέσκο ψάρι είναι θαυμάσιο ψητό, αλλά και μαγειρεμένο στην κατσαρόλα, με χόρτα, λαχανικά και μυρωδικά, κάνει στράκες. Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα όπου οι πάγκοι των ιχθυοπωλείων είναι γεμάτοι με καλούδια. Όσα φέρνουν τα καΐκια τα εκτιμάμε και τα χαιρόμαστε με πολλούς τρόπους. Ψητά, τηγανητά, αχνιστά, μαγειρευτά με τις σαλτσούλες τους, γεμιστά, σε μακαρονάδες, σε σαλάτες...
Είτε είστε ακόμη σε διακοπές, είτε έχετε επιστρέψει στην πόλη, λίγη θάλασσα ακόμη είναι πάντα καλοδεχούμενη. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συνταγές από το αρχείο του ethnos.gr. που αξίζει να δοκιμάσετε. Κάποιες σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν σε κάποιο ταβερνάκι πλάι στο κύμα, άλλες σε ταξιδεύουν στη Μεσόγειο, κάποιες ταιριάζουν θαυμάσια μ’ ένα ούζο κι άλλες ζητούν ένα δροσερό ποτήρι κρασί.
Χταπόδι στον φούρνο με πατάτες
φωτογραφία: Light & Shadow Studio φωτογραφία: Πάνος Τσοκούνογλου Λιγκουίνι με γαρίδες και ντομάτα
φωτογραφία: Dana Τentis (Pexels) Σαρδέλες γεμιστές με κάππαρη, ντομάτα και άνηθο
φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Ψητές γαρίδες με λεμόνι και σκόρδο
φωτογραφία: iStock/Ideal Image -
φωτογραφία: Πάνος Τσοκούνογλου -
φωτογραφία: iStock/Ideal Image
- Δεν απαντά ο «Φραπές» στην Επιτροπή: «Έχετε κερδίσει ποτέ τζόκερ» - «Επικαλούμαι το δικαίωμα της σιωπής»
- Πώς χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη το σπέρμα του Δανού δότη με την καρκινογόνα μετάλλαξη: 18 παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα
- «Η τελευταία φορά που είδα τη μητέρα μου»: Ο 11χρονος Ουκρανός που «λύγισε» διερμηνέα και κοινό στο Ευρωκοινοβούλιο
- Οι γκάνγκστερ αγρότες, η δίκη των υποκλοπών και τα απόνερα της Ιθάκης: «Δεν θέλω ου!» (Ep11)