Σαρδέλες γεμιστές με κάππαρη, ντομάτα και άνηθο
φωτό: Γιώργος Δρακόπουλος / Food stylist: Τina Webb & Oλίβια Άρτεμις Webb

Σαρδέλες γεμιστές με κάππαρη, ντομάτα και άνηθο

0:20 Χρόνος Παρασκευής
4 άτομα Ποσότητα

Ο Φώτης Φωτεινόγλου από το εστιατόριο ΦΙΤΑ στο Νέο Κόσμο μας προτείνει ένα εύκολο, νόστιμο και μυρωδάτο θαλασσινό πιάτο με ελληνικό χρώμα, το οποίο είναι ό,τι πρέπει για ούζο και παρέα. Ελάτε, «παντρεύουμε» σαρδέλες.

Υλικά

  • 150 γρ. σαρδέλες
  • 150 γρ. ντομάτες (χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια τους)
  • 20 γρ. κάππαρη
  • 1/2 μάτσο μάραθο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Φιλετάρουμε τις σαρδέλες και τις στεγνώνουμε.
  2. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και τον μάραθο.
  3. Ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τοποθετούμε πάνω τους τη φάρσα (γέμιση).
  5. «Παντρεύουμε» τα φιλέτα ανά δύο, ρίχνουμε από πάνω το ξύσμα λεμονιού και μετά λίγο ελαιόλαδο, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο με αέρα στους 180°C για 8 λεπτά.
  6. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ