• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Κυψέλης – Μία προσαγωγήΝέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούςΝέα επίθεση Μασκ στην Ευρώπη: Η Ε.Ε. δεν είναι Δημοκρατία - Πολλοί προδότες Ευρωπαίοι πολιτικοί
δημοφιλές τώρα: Νέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούς
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   26.04.2024 18:17
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η δίωξη📌 Τι περιλαμβάνει η δικογραφία

Σπαρτιάτες: Στις 19 Ιουνίου η δίκη Κασιδιάρη και των 11 βουλευτών για εξαπάτηση εκλογέων

Τι περιλαμβάνει η δικογραφία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Στίγκας - Κασιδιάρης/eurokinissi
Στίγκας - Κασιδιάρης/eurokinissi

Στις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη των 11 εκλεγμένων με τους «Σπαρτιάτες» βουλευτών, του Ηλία Κασιδιάρη καθώς και ενός δικηγόρου, κατηγορούμενοι στην υπόθεση εξαπάτησης ψηφοφόρων στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Η δίωξη

Η δίκη αφορά την δίωξη που ασκήθηκε στις αρχές του μήνα, μετά από έρευνα που διενέργησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη με αφορμή δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα ο οποίος δεν είναι κατηγορούμενος. Στο φόντο της υπόθεσης των «Σπαρτιατών» είναι ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία των δικαστικών αρχών ήταν ο υποκρυπτόμενος αρχηγός του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 25.04.2024 15:38 
Συνεχίζεται η κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών: Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο
Πολιτική | 26.04.2024 06:43
ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις υποψηφίων, ακυρώνουν τον Κασσελάκη - Πόλεμος φθοράς με επίκεντρο τους Σπαρτιάτες

Οι 11 κατηγορούμενοι βουλευτές, που εκλέχθηκαν με το κόμμα «Σπαρτιάτες», είναι αντιμέτωποι με το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων ενώ σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε, ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση. Παράλληλα, κατηγορούμενος είναι και δικηγόρος, που μετείχε στις επαφές των υποψηφίων τότε βουλευτών με τον έγκλειστο πρώην βουλευτή, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στην εξαπάτηση των εκλογέων.

Η δίωξη σε βάρος του Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού, δηλαδή ως υποκρυπτόμενου επικεφαλής των «Σπαρτιατών», στηρίχθηκε σε στοιχεία από την έρευνα της κυρίας Αδειλίνη, από τα οποία προκύπτουν συνεχείς επαφές του μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των «Σπαρτιατών» των οποίων είχε την καθοδήγηση και έλεγχο παράνομα καθώς απαγορεύεται από τη νομοθεσία για όλους όσους έχουν καταδίκη για εγκληματική οργάνωση.

Τι περιλαμβάνει η δικογραφία

Η δικογραφία για την υπόθεση ξεκίνησε να σχηματίζεται τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο Βασίλης Στίγκας κατήγγειλε παρασκηνιακές ενέργειες εντός του κόμματος του. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ξεκίνησε τότε έρευνα που διενέργησε η ίδια. Ο κ. Στίγκας κατέθεσε δύο φορές στην κυρία Αδειλίνη η οποία κάλεσε σε εξηγήσεις τόσο τους βουλευτές του κόμματος, όσο και τον Ηλία Κασιδιάρη. Με το πέρας της έρευνας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Η επόμενη απόφαση της Δικαιοσύνης για το κόμμα «Σπαρτιάτες» θα είναι η πλέον κρίσιμη καθώς αφορά την κρίση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου που ως Εκλογοδικείο εκδίκασε τις προσφυγές που έχουν γίνει ως προς τη νομιμότητα συμμετοχής στη Βουλή, του κόμματος των Σπαρτιατών.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Νέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούς

Νέα επίθεση Μασκ στην Ευρώπη: Η Ε.Ε. δεν είναι Δημοκρατία - Πολλοί προδότες Ευρωπαίοι πολιτικοί

«Θετικό βήμα» το νέο δόγμα Τραμπ για τη στρατηγική ασφάλεια, δηλώνει το Κρεμλίνο - Τα δεδομένα για το Ουκρανικό και ο φόβος της Ε.E.

Οι μισοί Ευρωπαίοι χάνουν σημαντικές στιγμές βγάζοντας φωτογραφίες: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη τους βοηθά να παραμείνουν… παρόντες

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • εγκληματική οργάνωση
  • Βασίλης Στίγκας
  • Ηλίας Κασιδιάρης
  • ειδήσεις τώρα
  • Σπαρτιάτες
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr