Food & Drink|25.09.2021 07:31

Kυριακάτικο πρωινό: αυγά, βάφλες, κέικ και άλλες ιστορίες

Newsroom

Μεσοβδόμαδα που βιαζόμαστε να προλάβουμε δουλειές κι υποχρεώσεις, συνήθως τη βγάζουμε με έναν καφέ και κάτι στα γρήγορα – φτιάχνουμε ένα τοστ, βάζουμε σ’ ένα μπολ δημητριακά με λίγο γάλα, παίρνουμε κάτι στο χέρι από έναν κοντινό φούρνο. Η Κυριακή, όμως, που δεν έχει τόσα τρεξίματα, μπορεί κάλλιστα να είναι μια διαφορετική υπόθεση.

H μέρα που μπορείς να κινηθείς σε πιο χαλαρό ρυθμό είναι η πλέον κατάλληλη να αφιερώσεις παραπάνω χρόνο στο πρωινό· και για να το ετοιμάσεις και για να το χαρείς. Αν αργήσεις λίγο παραπάνω να ξυπνήσεις, μπορείς κάλλιστα να το βαφτίσεις «brunch». Βάλε τον καφέ στην καφετιέρα, στύψε ένα χυμό, φτιάξε ένα smoothie με τα φρούτα που έχεις στο ψυγείο, σκάρωσε κάτι νόστιμο και χορταστικό, γλυκό, αλμυρό ή και τα δύο και μάζεψε μικρούς και μεγάλους στο τραπέζι.

Κάποια από όσα προτείνουμε εδώ, όπως η σπιτική γκρανόλα και τα κέικ, θα πρέπει να ετοιμαστούν από την προηγούμενη, κάποια άλλα, όπως οι τηγανίτες, οι βάφλες, τα pancakes, τα αυγά με το αβοκάντο και η πρωτότυπη τυρόπιτα αλά croque madame, θα φτιαχτούν εκείνη την ώρα.

  1. Χειροποίητη γκρανόλα

  2. Τηγανίτες με μήλα και μέλι

     

  3. Ανοικτή τυρόπιτα αλά croque madame

     

  4. Σοκολατένιο κέικ μπανάνας

     

  5. Σπιτικές βάφλες

     

  6. Αυγά με σολομό και αβοκάντο

     

  7. Σπιτικά pancakes 

  8. Κέικ καρότου

     

κέικαυγάpancakesσυνταγές