Κέικ καρότου

Κέικ καρότου

1:10 Χρόνος Παρασκευής
12 μερίδες Ποσότητα

Το carrot cake, που θεωρείται ένα από τα πιο κλασικά κέικ παγκοσμίως, είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή. Σε 10 λεπτά μπαίνει στη φόρμα και έπειτα από μίας ώρας ψήσιμο, στο πιάτο, πανέτοιμο να συνοδεύσει τον καφέ σας. Η κανέλα του πάει πολύ. Αν θέλετε, του φτιάχνετε κι ένα topping από τυρί κρέμα.

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 3 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδι τριμμένο
  • κανέλα

Εκτέλεση

  1. Τρίβετε τα καρότα ή στον τρίφτη ή τα περνάτε ελαφρά από το multi.
  2. Ρίχνετε σ’ ένα μεγάλο μπολ το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
  3. Προσθέτετε στη συνέχεια τα τριμμένα καρότα, τα αβγά και ανακατεύετε καλά με γρήγορες κινήσεις.
  4. Στο μείγμα ρίχνετε εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν, καθώς και την κανέλα και τις βανίλιες. Τελευταίο θα μπει το τριμμένο καρύδι.
  5. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα του κέικ και την πασπαλίζετε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη απλώνοντάς τη στα τοιχώματα και στη βάση της φόρμας
  6. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά.
  7. Προαιρετικά μπορείτε να το αλείψετε με λίγο τυρί κρέμα, στο οποίο πρώτα θα έχετε προσθέσει λίγη άχνη ζάχαρη.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ