Food & Drink|19.10.2021 08:07

Νοστιμιές στα γρήγορα: 7 συνταγές για μεσημεριανό στο πι και φι

Newsroom

Ο χρόνος καμιά φορά παρατρέχει γρήγορα. Μερικές φορές δεν φτάνει για να τα προλάβουμε όλα. Όταν για τον ένα ή τον άλλο λόγο ‒οι δουλειές κι οι υποχρεώσεις δεν σταματάνε ποτέ ‒ δεν μας περισσεύει αρκετός για το καθημερινό μαγείρεμα, δεν είναι ανάγκη να καταφύγουμε σε κάτι έτοιμο. Υπάρχουν τρόποι με ένα γρήγορο... πέρασμα από την κουζίνα να φτιάξουμε ένα γεύμα σπιτικό και χορταστικό, που θα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα χωρίς να είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο, και μάλιστα με υλικά που έχουμε συνήθως στο ντουλάπι ή στο ψυγείο μας.

Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να διαλέξουμε υλικά που δεν χρειάζονται πολλή ώρα στη φωτιά και μπορούν να αξιοποιηθούν σε πιο «βιαστικές» συνταγές: ζυμαρικά, που με διαφορετικές ανάλαφρες ή πιο πληθωρικές σάλτσες ή διαφορετικά τυριά, αλλάζουν πολλά πρόσωπα, κοτόπουλο, λουκάνικα, που μπορούν να παίξουν αμφότερα σε πολλά διαφορετικά ταμπλό, κάθε λογής λαχανικά, μανιτάρια... Το άλλο που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε έτοιμα από πριν ορισμένα πράγματα. Να έχουμε προβράσει π.χ. τα παντζάρια, για τη σαλάτα που θα βρείτε παρακάτω. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με τα όσπρια. Συνδυάζοντας τα μαγειρεμένα υλικά με φρέσκα, ο χρόνος παρασκευής μειώνεται κατά πολύ.

Οι ιδέες που σας προτείνουμε από το αρχείο του ethnos.gr και του Open TV κινούνται σε αυτήν ακριβώς τη λογική. Eίναι όλα πιάτα για τα οποία θα χρειαστείτε το πολύ μισή ώρα:

  1. Πένες με κρεμώδη σάλτσα με σπανάκι, με χαμηλά λιπαρά
    Είναι ένα πιάτο νοστιμότατο και μάλιστα χωρίς κρέμα γάλακτος. Το σπανάκι με την παρμεζάνα δένουν πολύ όμορφα και τα ζουμερά ντοματίνια βάζουν την τελική πινελιά. 

  2. Κεφτέδες από λουκάνικο με ρύζι και γιαούρτι
    Αντί για μοσχαρίσιο ή χοιρινό κιμά για τους κεφτέδες χρησιμοποιούμε τη γέμιση του λουκάνικου. Γίνονται αφράτοι και νόστιμοι κι αρέσουν σε όλους.

  3. Φιογκάκια με μανιτάρια και γκορκοντζόλα
    Ο συνδυσμός πολλών διαφορετικών φρέσκων και  αποξηραμένων μανιταριών με την... εθιστική γκοργκοντζόλα, είναι ακαταμάχητος. 

  4. Κεφτεδάκια κοτόπουλου σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας
    Ταιριάζoυν τέλεια τόσο με πουρέ πατάτας ή με τηγανητές πατάτες όσο και  με ζυμαρικά, όπως για παράδειγμα ταλιατέλες ή σπαγγέτι.

    φωτογραφία: iStock/Ideal Image

  5. Μac 'n' cheese με κοτόπουλο
    Ποτισμένα με τη λευκή σάλτσα, με τον κουρκουμά, και το κοτόπουλο, τα ζυμαρικά γίνονται πολύ νόστιμα. Σχεδόν δεν το πιστεύεις ότι έχουν μόλις 150 γραμμάρια τυρί.

  6. Κοκκινιστό κουνουπίδι
    Μαγειρεμένο με ντομάτα, βασιλικό, θυμάρι κανέλα και πάπρικά, γίνεται ένα θαυμάσιο χορτοφαγικό πιάτο. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι.

     

  7. Σαλάτα με παντζάρια, γλυκοπατάτα και φέτα
    Πλούσια σε χρώματα και γεύση, θρεπτική και νόστιμη, αυτή η σαλάτα είναι ωραία ιδέα για ελαφρύ και θρεπτικό μεσημεριανό.

    φωτογραφία: iStock/Ideal Image
συνταγέςμαγειρική