Κοκκινιστό κουνουπίδι

Κοκκινιστό κουνουπίδι

0:35 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Το κοκκινιστό κουνουπίδι είναι ένα θαυμάσιο χορτοφαγικό/νηστίσιμο πιάτο, το οποίο είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή. Μπορείτε να ενισχύστε ακόμη περισσότερο τη σάλτσα του προσθέτοντάς της ελιές και κάππαρη και να το συνοδέψετε με ρύζι. Μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με βραστό ψάρι.

Υλικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι περίπου 1,5 κιλό
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 500 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικός
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά (ή πικάντικη ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χωρίστε το κουνουπίδι σε μικρότερα μπουκετάκια.
  2. Βάλτε στην κατσαρόλα 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και σοτάρετέ τα για 2-3 λεπτά. Μετά ρίξτε το κουνουπίδι, τις ντομάτες, το βασιλικό, το θυμάρι, την κανέλα και αλατοπιπερώστε.
  3. Διαλύστε τον πελτέ σε 300 ml νερό και ρίξτε τον στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε το κουνουπίδι σε μέτρια ένταση για 30 λεπτά. Ανακατέψτε προσεκτικά για να μη διαλυθεί το κουνουπίδι.
  4. Πασπαλίστε με την πάπρικα και σερβίρετε.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ