Food & Drink|06.02.2022 22:31

Επτά σάλτσες, ντιπ και σος με βάση τη μαγιονέζα

Χριστίνα Τσαμουρά

Μαζί με την κέτσαπ είναι η πιο δημοφιλής σάλτσα στον πλανήτη και τη συναντάς σχεδόν παντού. H βασική συνταγή της μαγιονέζας είναι λίγο – πολύ γνωστή. Μπορείτε να τη βρείτε στο άρθρο: Σπιτική μαγιονέζα, πεντανόστιμη και ασφαλής. Αν πάλι βολεύεστε με κάποια από τις πολλές έτοιμες μαγιονέζες, κανένα πρόβλημα. Εδώ θα δείτε πώς μπορείτε να παραλλάξετε τη γεύση και το χρώμα της μαγιονέζας είτε είναι σπιτική είτε του εμπορίου.

Πράσινη μαγιονέζα με σπανάκι: Σε 1 φλιτζάνι (μεγάλο) μαγιονέζα προσθέτετε 1/3 φλιτζάνι ωμό σπανάκι πολτοπιημένο στο μπλέντερ, 2 κουταλιές σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κουταλιά ψιλοκομμένη κάππαρη και 1 κουταλιά ψιλοκομμένο εστραγκόν. Δοκιμάστε, επίσης, να αντικαταστήσετε το μαϊντανό με άνηθο. Σερβίρετε την πράσινη μαγιονέζα με ψάρι ή σολομό καπνιστό.

Πράσινη μαγιονέζα με πέστο: Ανακατέψτε λίγο πέστο στην κλασική μαγιονέζα και ιδού το τέλειο άλειμμα για τα σάντουιτς με ντομάτα-μοτσαρέλα ή για κρύες σαλάτες ζυμαρικών.

Ροζ μαγιονέζα «Χίλια νησιά»: Ο πάλαι ποτέ βασιλιάς των ντρέσινγκ για γαρίδες και καβούρια γίνεται με 1 φλιτζάνι μαγιονέζα, 1 κουταλιά σούπας κρεμμυδάκι ψιλοκοκομμένο, 2 κουταλιές τσίλι σος, 1 κουταλιά κέτσαπ, λίγο κονιάκ και προαιρετικά ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί. Κάποιοι έβαζαν και σφιχτό αυγό. Η απλή ανάμειξη μαγιονέζας με κέτσαπ δίνει επίσης κοκκινωπή απόχρωση, την ένταση της οποίας ρυθμίζετε εσείς, και η σάλτσα αυτή χρησιμοποείται τόσο για σάντουιτς όσο και για μπέργκερ.

Μαγιονέζα με ξινόκρεμα (sour cream): αναμειγνύετε τις δύο σάλτσες σε αναλογία 1:1. Συνοδεύει πατάτες και τηγανητά. Εδώ θα βρείτε Τρεις τρόπους για να φτιάξετε ξινόκρεμα (sour cream) στο σπίτι

Δείτε τις άλλες 3 σάλτσες και σος (σος ταρτάρ, μαγιονέζα με γιαούρτι και αγιολί) στο icookgreek.com πατώντας εδώ.

tipsσάλτσαντιπ