Food & Drink|12.05.2022 07:35

Με πρωταγωνίστριες τις λιαστές ντομάτες – 4 συνταγές της παρέας

Newsroom

Λιόκαυτες ντομάτες ή άνυδρα ντοματίνια που στέγνωσαν στον καυτό ήλιο προκειμένου να διατηρηθούν για πολύ πολύ καιρό, χαρίζουν τη γευστική τους ένταση σε πίτες, ομελέτες και αλμυρά τσιζκέικ.

Λέγεται ότι για να παραχθεί ένα κιλό λιαστής ντομάτας χρειάζονται 12-15 κιλά φρέσκιας. Αυτό που απομένει όταν εξατμιστεί πάνω από το 80% του υγρού τους στοιχείου είναι μια μεστή γεύση που παραδοσιακά σερβίρεται με ελαιόλαδο, βασιλικό και σκόρδο ως μεζές. Ωστόσο οι λιαστές ντομάτες, που βρίσκουμε σα βαζάκι στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, τρυπώνουν και στην εκτέλεση συνταγών χαρίζοντάς τους νέα γευστική διάσταση. 

Ομελέτα φούρνου με λουκάνικα και λιαστές ντομάτες

Μερακλίδικη εκδοχή ομελέτας όπου οι λιστές ντομάτες συναντιούνται με το λουκάνικο και μετατρέπουν το συνηθισμένο πιάτο σε μεζέ ολκής. Δείτε τη συνταγή του ethnos.gr από τον Βαγγέλη Δρίσκα πατώντας εδώ.

Γευστικό και γρήγορο αλμυρό cheesecake

Αλμυρή παραλλαγή του cheesecake με παξιμάδια, λιαστές ντομάτες, ελαιόλαδο και ρίγανη σε μια εκδοχή με έντονο μεσογειακό ταμπεραμέντο. Δείτε πώς θα το φτιάξετε πατώντας εδώ. 

Vegan πίτα με αγκινάρες

Ιδιαίτερη αγκιναρόπιτα που αποκτάει νέο γευστικό ενδιαφέρον με την προσθήκη λιαστής ντομάτας. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

Πιπεράτη τυρόπιτα με λιαστή ντομάτα και βασιλικό

Φτιάξτε μια τυρόπιτα που πραγματικά θα ξεχωρίζει ενισχύοντας τη γέμισή της με πιπεριές, βασιλικό και λιαστή ντομάτα. Δείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ. 

πίτεςαγκινάρεςομελέταλουκάνικαντομάταλιαστές ντομάτες