Μια συνταγή, πολλές χρήσεις: Τέλεια σάλτσα για πατατοσαλάτα, τονοσαλάτα ή σάντουιτς
NewsroomΌσο ανεβαίνει η θερμοκρασία οι δροσερές σαλάτες θα δίνουν και θα παίρνουν, καθώς συνιστούν ιδιαίτερα αγαπητά ελαφρά γεύματα. Οι τονοσαλάτες, οι κοτοσαλάτες ή οι σαλάτες με βάση τις βραστές πατάτες συγκαταλέγονται στις πλέον δημοφιλείς επιλογές.
Είτε ετοιμάζετε κάποια κρύα πατατοσλάτα είτε φτιάχνετε μια σαλάτα με τόνο ή καπνιστό σολομό είτε θέλετε να ενισχύσετε με κάποιο γευστικό άλειμμα τα σαντουιτσάκια του σχολείου, του γραφείου ή της εκδρομής (έρχονται κι αυτές), μια εκδοχή της γαλλικής ρεμουλάντ με γιαούρτι θα σας φανεί χρήσιμη.
Η ρεμουλάντ παραδοσιακά συνοδεύει κρύα κρέατα, αλλά λειτουργεί θαυμαστά ως σος.
Σάλτσα ρεμουλάντ με γιαούρτι
Υλικά: 1 φλιτζάνι μαγιονέζα, 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι, 1/2 κουταλιά της σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη, 1/2 κουταλιά της σούπας ροδέλες από αγγουράκι τουρσί, 1 αντσούγια λιωμένη, 1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 1 κουταλιά της σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο, λίγο εστραγκόν (ή άλλο μυρωδικό) ψιλοκομμένο για το άρωμα, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Αφήνετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
- Στην Τρύπα της Αράχνης κρυβόταν ένας καταζητούμενος δολοφόνος, ο Σαντάμ Χουσεΐν – Οι Αμερικανοί τον ξετρύπωσαν!
- Ανδρέας Ξανθός στο ethnos.gr: Το «κόκκινο νήμα» στην υγεία, το νέο «παράθυρο ευκαιρίας» για την Αριστερά και ο Τσίπρας
- Τρία τουρκικά πλοία «χτυπήθηκαν» από τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό - Στο φως αποκαλυπτικά βίντεο
- Η κακοκαιρία Byron «βούλιαξε» τη Γάζα: Τουλάχιστον 16 νεκροί - Εφιαλτικές εικόνες