Χοιρινό που λιώνει στο στόμα – Κομμάτια ιδανικά για σιγομαγειρέματα
NewsroomΕντάξει, διανύουμε καιρούς που διαβάζουμε για «σιγομαγειρεμένα» φαγητά και αντί να σκεφτόμαστε το γεύμα, σκεφτόμαστε το …ρεύμα. Ωστόσο για τα γιορτινά τραπέζια όλο και κάποια εξαίρεση θα κάνουμε, αφού το χοιρινό που μαγειρεύτηκε αργά και πήρε το χρόνο του είναι ζουμερό, τρυφερό και γευστικά ακαταμάχητο.
Πώς διαλέγουμε κομμάτι για σιγανό μαγείρεμα
Δεν κάνουν όμως όλα τα μέρη του χοιρινού για μαγείρεμα με τις ώρες. Θέλει κομμάτια που να έχουν λίπος ή κολλαγόνο ή συνδυασμό. Αν σκέφτεστε να σιγομαγειρέψετε το χοιρινό κρέας με κρασί, μπίρα ή ακόμη και με νερό, διαλέξτε μέρη όπως η άκοπη παντσέτα (κοιλιά), ο λαιμός και αυτός ως ενιαίο κομμάτι, το ολόκληρο μπούτι, η σπάλα ή τα κότσια. Φροντίστε να βάλετε αρκετά υγρά στο φαγητό και κρατήστε τη θερμοκρασία χαμηλή έως μέτρια.
Tip για πιο ζουμερό κρέας
Αφήνουμε τα μεγάλα κομμάτια κρέατος μετά το σιγανό μαγείρεμα για τουλάχιστον 10 λεπτά να ξεκουραστούν πριν τα κόψουμε, αλλιώς θα χαθούν πολύτιμοι ζωμοί.
> Δείτε επίσης: Χοιρινό για τα Χριστούγεννα – 7 συνταγές, η μια καλύτερη απ’ την άλλη
- Άννα Παναγιωτοπούλου: Οι ρόλοι που άφησαν εποχή, τα καυστικά σχόλια στις συνεντεύξεις και ο μεγάλος έρωτας
- Θεσσαλονίκη: Μαφιόζικη εκτέλεση 41χρονου στη Σταυρούπολη μέρα μεσημέρι - Πώς έγινε το έγκλημα
- Σε κοίτη ρέματος η Καλών Τεχνών του ΑΠΘ - Ρωγμές και καθίζηση κάνουν την κατάσταση «τραγική»
- Η Τάνια Κεραμυδά πάσχει από μυασθένεια Gravis, όμως δεν τα παράτησε ποτέ!