Food & Drink|30.01.2023 07:47

Αυγοφέτες–ρολό με ψωμί του τοστ: Πώς γίνονται, με τι να τις γεμίσετε

Newsroom

Οι αυγοφέτες της γιαγιάς γίνονται …τρέντι roll-ups που τα ευχαριστιούνται μικροί και μεγάλοι με το πρωινό ή ως απογευματινό σνακ. Κουτάλια-μαχαίρια εντελώς προαιρετικά!

Αυτό που αλλάζει σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι ενώ οι γιαγιαδίστικες αυγοφέτες αξιοποιούσαν το μπαγιάτικο ψωμί κόβοντάς το σε φέτες, βυθίζοντάς το σε αυγό και γάλα και τηγανίζοντας το ως έχει χωρίς γέμιση (συνήθως πασπαλίζονταν με ζάχαρη). Τούτες εδώ χρειάζονται μαλακό ψωμί του τοστ και επιπλέον έναν πλάστη.

Πώς θα φτιάξετε αυγοφέτες-ρολό με ψωμί του τοστ

Θα αφαιρέστε την κόρα ή θα προμηθευτείτε εξαρχής ψωμί του τοστ χωρίς κόρα. Με τον πλάστη απλώς θα πιέσετε κάθε φέτα ψωμιού του τοστ να λεπτύνει όσο πάει. Στη συνέχεια θα απλώσετε επάνω τους τη γέμιση της αρεσκείας σας, που μπορεί να είναι γλυκιά ή αλμυρή, ανάλογα την ώρα και την όρεξή σας ή αυτοσχεδιάζοντας με τα υλικά που έχετε ήδη στο ψυγείο και το ντουλάπι. Μετά θα τις κλείσετε σε σφιχτό ρολό και θα τις περάσετε από το μείγμα αυγών-γάλακτος (2 αυγά χτυπημένα με 1/2 φλιτζάνι γάλα). Θα τις ψήσετε να ροδίσουν γύρω γύρω σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και έτοιμες!

7 ιδέες για να γεμίσετε τις αυγοφέτες

Στην περίπτωση αυτή η φαντασία σας και το τι αρέσει στα παιδιά σας είναι ο καλύτερος οδηγός, ωστόσο δείτε επτά συνταγές γλυκές και αλμυρές (με ζαμπόν και τυρί, με μερέντα ή νουτέλα, με μήλο, με μαρμελάδα κ.λπ.) που προτείνει το icookgreek.com πατώντας εδώ.

γάλααυγάψωμί