Food & Drink|01.03.2023 08:05

Γλυκά Σαρακοστής – Χαλβάς σιμιγδαλένιος, κέικ με ταχίνι, ανάλαφρος μπαλεζές και τρουφάκια

Newsroom

Νηστίσιμα και vegan, αλλά γευστικά ακαταμάχητα τα γλυκίσματα που συγκεντρώνονται εδώ, αντλούν την έμπνευση και τα υλικά τους από την ελληνική παραδοσιακή ζαχαροπλαστική. Αξιοποιώντας το ταχίνι, το χυμό του πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο ή το σησαμέλαιο, το ροδόνερο και την κανέλα, γλυκαίνετε τις στιγμές της Σαρακοστής είτε νηστεύετε είτε όχι.

Συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο νηστίσιμο

Κλασικός και αγαπημένος ο σιμιγδαλένιος χαλβάς, ακόμη και όταν δεν φτιάχνεται με φρέσκο βούτυρο, εξακολουθεί να χαρίζει τη γλύκα του και τη νοστιμιά του σε νηστεύοντες και μη. Η προσθήκη καρπών, όπως το καβουρντισμένο κουκουνάρι, τα καρύδια ή τα αμύγδαλα, είναι θέμα γούστου. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.   

Συνταγή για σαρακοστιανό κέικ με ταχίνι και χυμό πορτοκαλιού

Σε αυτό το νοστιμότατο κέικ που φτιάχνεται χωρίς βούτυρο και αυγά, αλλά με θρεπτικά συστατικά όπως το ταχίνι και το πορτοκάλι, μπορείτε να δώσετε έξτρα νοστιμιά προσθέτοντας εκτός από τις σταφίδες και καρυδόψιχα. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.

Συνταγή για μπαλεζέ

Παραδοσιακό γλύκισμα της Λέσβου, ο μπαλεζές είναι μια νηστίσιμη κρεμούλα που σχεδόν …τρέμει από την ελαφράδα της. Πανεύκολη στην παρασκευή της και με ελάχιστα υλικά, η κρέμα αυτή με τις μικρασιατικές ρίζες συνόδευσε και συνοδεύει μέχρι σήμερα πολλές γλυκές στιγμές όσων κατοικούν ή κατάγονται από το βορειοαιγαιοπελαγίτικο νησί. Ο μπαλεζές το μόνο που θέλει είναι νισεστέ, νερό και ζάχαρη. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.

Συνταγή για σοκολατάκια με ταχίνι και σουσάμι

Νηστίσιμα τρουφάκια με ταχίνι, τα ιδανικά κεράσματα για τη Σαρακοστή. Αυτά τα τρουφάκια δεν είναι κατάλληλα για ωεγαν diatrof;h γιατί περιέχουν μέλι. Δείτε τη συνταγή τους πατώντας εδώ.

σιμιγδάλιταχίνικέικνηστίσιμασοκολάτατραπέζι Σαρακοστήςχαλβάςγλυκά