Food & Drink|29.03.2023 08:06

Πρωινό ή σνακ – Γλυκές και αλμυρές ιδέες για σπιτικά κρουασάν

Newsroom

Με σοκολάτα ή με καρύδια και κανελογαρίφαλα; Μήπως με κοτόπουλο ή με κιμά; Όπως κι αν ονειρευτήκατε το κρουασανάκι του πρωινού ή του διαλείμματος, εδώ θα βρείτε μια πεντανόστιμη εκδοχή του.

Βασική συνταγή για σπιτική σφολιάτα

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη σπιτική παραλλαγή της κλασικής γαλλικής σφολιάτας που μοσχοβολάει φρέσκο βούτυρο; Κανείς! Ωστόσο πριν αποπειραθείτε να τη φτιάξετε, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η διαδικασία απαιτεί αρκετές αναμονές. Πάντως θα σας ανταμείψει. Αν είστε αποφασισμένοι, βρείτε τη βασική συνταγή για σπιτική σφολιάτα πατώντας εδώ. Διαφορετικά, αναζητήστε κάποια από τις βουτυρένιες σφολιάτες του εμπορίου.

Συνταγή για κρουασανάκια με σοκολάτα και καβουρντισμένα αμύγδαλα

Υλικά: 2 φύλλα σφολιάτα έτοιμη, 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε φλούδες ή κομματάκια, 2 κουταλιές της σούπας άλειμμα σοκολάτας (τύπου μερέντα, νουτέλα κ.λπ.), 80 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα, ψιλοκομμένα, λίγο βούτυρο για το άλειμμα, ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση: Ανακατεύετε το άλειμμα σοκολάτας με τα αμύγδαλα. Κόβετε τη σφολιάτα σε τρίγωνα ή ορθογώνια κομμάτια και τα πιέζετε με τον πλάστη για να λεπτύνουν λίγο. Βάζετε στη φαρδιά πλευρά κάθε κομματιού ζύμης από λίγη κουβερτούρα και λίγο από το μείγμα σοκολάτας-αμυγδάλων και τυλίγετε σε σχήμα κλασικού κρουασάν (τα τρίγωνα) ή κλείνετε σαν πακετάκια (τα ορθογώνια). Τα τοποθετείτε σε ταψάκι ελαφρώς βουτυρωμένο (ή στρωμένο με λαδόκολλα) και, αφού τα αλείψετε με λίγο βούτυρο, τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζετε με άχνη και σερβίρετε.

Συνταγή για κρουασάν με καρύδια και κανελογαρίφαλα

Υλικά: 2 φύλλα σφολιάτας, 150 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη, 1 κουταλάκι του γλυκού κανελογαρίφαλα κοπανισμένα, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το καρύδι με τη φρυγανιά τη ζάχαρη και τα κανελογαρίφαλα και ανακατεύετε καλά. Χωρίζετε την ζύμη σε λωρίδες και την κόβετε σε τρίγωνα. Μοιράζετε τη γέμιση με τα καρύδια πάνω στα τρίγωνα και τυλίγετε τα τρίγωνα δίνοντας σχήμα κρουασάν.Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα αλείφετε με βούτυρο και ψήνετε στους 200° C μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζετε με λίγη άχνη και σερβίρετε.

Συνταγή για κρουασάν με κοτόπουλο, σπανάκι και φρέσκο τυρί-κρέμα

Είναι σκέτος πειρασμός και αποτελεί ένα άκρως χορταστικό σνακ για το μεσημεριανό διάλειμμα. Δείτε πώς θα φτιάξετε αυτό το λαχταριστό κρουασάν με κοτόπουλο, αλειφώδες τυρί και σπανάκι πατώντας εδώ.

Συνταγή για κρουασανάκια με κιμά 

Άλλη μια αλμυρή εκδοχή και πολύ χορταστική version των αγαπημένων κρουασάν. Δείτε πώς γίνεται το μείγμα του κιμά για να τα γεμίσετε πατώντας εδώ.

σφολιάτασπανάκικαρύδιασνακσοκολάτακοτόπουλοπρωινό γεύμα