Food & Drink|22.05.2023 11:35

Σπιτικά σουβλάκια – Tips και μαρινάτες για νοστιμιά και «ζουμεράδα»

Newsroom

Ανοίγει ο καιρός σιγά σιγά και μπαίνουμε στον πειρασμό να φτιάξουμε δικά μας σουβλάκια (χοιρινού, κοτόπουλου και λαχανικών συνήθως) για τις κρύες μπίρες της παρέας. Ας έχουμε στο νου 5 πραγματάκια που συμβάλλουν στο να βγουν τα σουβλάκια καλοψημένα και ζουμερά.

Πέντε tips για καλοψημένα και ζουμερά σουβλάκια

1. Αν τα καλαμάκια που θα χρησιμοποιήσουμε για να περάσουμε τα κομματάκια του κρέατος, των λαχανικών ή του ψωμιού είναι ξύλινα, καλό είναι να τα αφήσουμε να μουλιάσουν σε νερό πριν τα χρησιμοποιήσουμε ώστε να μην καίγονται στο ψήσιμο.

2. Σημασία στο τελικό αποτέλεσμα σε ένα σουβλάκι-καλαμάκι είναι να έχει ψηθεί καλά. Αυτό σημαίνει ότι τα κομμάτια τροφίμων που το αποτελούν πρέπει να είναι ομοιόμορφα κομμένα και στο ίδιο μέγεθος, ώστε να ψήνονται στον ίδιο χρόνο.

3. Χρησιμοποιούμε τρυφερά κομμάτια κρέατος ή κοτόπουλου, τα οποία καλό είναι να έχουν μια σχετική περιεκτικότητα σε λιπαρά, ώστε να μείνουν ζουμερά μέχρι τέλους.

4. Μαρινάρουμε τα σουβλάκια μας για να βγουν πιο μαλακά, πιο χυμώδη και με έξτρα γεύση. Βρείτε στο τέλος του άρθρου υπέροχες μαρινάτες για σουβλάκια.

5. Ψήνουμε τα σουβλάκια σε υψηλή θερμοκρασία γυρίζοντας απ’ όλες τις μεριές.

Μαρινάδα με σκόρδο και δενδρολίβανο (για χοιρινά σουβλάκια)

Ανακατεύετε 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό 1 λεμονιού, 2-3 λιωμένες σκελίδες σκόρδου, 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο και 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήνετε το κρέας στη μαρινάτα για 4 ώρες περίπου.

Δείτε τις υπόλοιπες μαρινάτες εδώ

tipsμαρινάδασουβλάκι