Food & Drink|29.05.2023 08:20

Μ’ ένα σακουλάκι ρύζι – 6 συνταγές για γεύμα ή δείπνο και 2 ντρέσινγκ για ρυζοσαλάτες

Newsroom

Όταν «εκείνο το ρύζι στο ντουλάπι» από γαρνιτούρα και συνοδευτικό αναδεικνύεται στο κεντρικό συστατικό του γεύματος, τότε ίσως χρειάζονται μερικές καλές ιδέες για να γίνουν τα πιάτα πραγματικά απολαυστικά.

Δύο ντρέσιγνγκ για ρυζοσαλάτες: ελαφρύ και κρεμώδες

Πριν τις έξι συνταγές με πρωταγωνιστή το ρύζι, που μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τις δικές σας δημιουργίες, αξίζει να έχουμε κατά νου ότι μια ρυζοσαλάτα είναι από τις πλέον εύκολες και νόστιμες λύσεις όταν ο χρόνος πιέζει -ειδικά αν έχουμε σακουλάκια με ρύζι του 10λεπτου ή προβρασμένα- και μπορεί να αξιοποιηθούν σε αυτή από ωμά ή βρασμένα λαχανικάπου ήδη υπάρχουν στο ψυγείο, μέχρι τόνος κονσέρβα, αυγά βραστά ή τηγανητά χτυπητά.

1. Το πιο απλό ντρέσινγκ που θα νοστιμίσει τη ρυζοσαλάτα σας είναι εκείνο με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, το οποίο μπορείτε να αρωματίσετε με μυρωδικά ή ξύσμα εσπεριδοειδών. Ελαφρύ, μεσογειακό, γευστικότατο, θέλει μόνο να χτυπήσετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά (π.χ. από μαρμελάδα) και να περιχύσετε τη ρυζοσαλάτα.

2. Για πυκνότερο και πιο χορταστικό ντρέσινγκ με κρεμώδη υφή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι και αβοκάντο. Θα χρειαστείτε: 3/4 του φλιτζανιού γιαούρτι, 1 ώριμο αβοκάντο, πολτοποιημένο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη, 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο, λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και περιχύνετε όσο θέλετε στα πιάτα της ρυζοσαλάτας.

Συνταγή για ρύζι με ντομάτες, πιπεριά και μοτσαρέλα

Ελαφριά κουζίνα με νόστιμους πρωταγωνιστές. Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τη μοτσαρέλα και με κατσικίσιο τυρί ή φέτα. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ. 

Συνταγή για ρύζι με κρόκο Κοζάνης και ξηρούς καρπούς

Συνδυασμός που εμπνέεται από την ανατολίτικη κουζίνα, όπου το πιλάφι αναμειγνύεται συχνά με καρπούς και κουκουνάρι και αρωματίζετε με σαφράν. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

Συνταγή για ριζότο με καρότα και γραβιέρα 

Εύκολος και άξιος εκπρόσωπος της vegetarian κουζίνας το ριζότο αυτό θα το απολαύσετε μέχρι τελευταία μπουκιά. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.

Συνταγή για σαλάτα ρυζιού με καπνιστή πέστροφα και πράσινα φασολάκια

Νόστιμο πιάτο στο οποίο η καπνιστή πέστροφα μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί από τόνο κονσέρβα ή καπνιστό σολομό. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ. 

Συνταγή για πιλάφι με τόνο και αγκινάρες

Αν έχετε αγκινάρες στην κατάψυξη, κάντε αυτό τον συνδυασμός. Είναι όνειρο. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ. 

Συνταγή για ρύζι ανάμεικτο με ζαμπόν και αρακά

Εμπνέεται από το τηγανητό ρύζι της ασιτικής κουζίνας, είναι χορταστικό και αγαπητό και στα παιδιά. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.

συνταγέςγεύμαρύζι