Συνταγές | ICookGreek

Ελαφριά κουζίνα - Ρύζι με ντομάτες, πιπεριά και μοτσαρέλα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει διαφανές.
  2. Κατόπιν προσθέτετε το λευκό κρασί, την πιπεριά, τις ντομάτες, το χυμό της ντομάτας και το μισό ζωμό κρέατος και βράζετε μέχρις ότου απορροφήσει το ρύζι τα υγρά του.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε τον υπόλοιπο ζωμό, το βασιλικό (φρέσκο ή ξερό) και αλατοπίπερο και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστούν πάλι τα υγρά. Στο τέλος προσθέτετε τη φρέσκια μοτσαρέλα και τη ρόκα και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
40'
4

Υλικά

  • 300 γρ. ρύζι ιταλικό (arborio)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κονσέρβας ψιλοκομμένη
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες (χωρίς σπόρους)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 900 ml ζωμός κρέατος (σπιτικός ή από κύβο)
  • λίγος φρέσκος ή ξερός βασιλικός
  • 300 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα σε μικρά μπαλάκια
  • 80 γρ. φύλλα ρόκας πλυμένα και στραγγισμένα
  • αλάτι, λευκό πιπέρι