Light γεύμα - Σαλάτα ρυζιού με καπνιστή πέστροφα και πράσινα φασολάκια
Εκτέλεση
Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα πράσινα φασολάκια 10΄ και τα στραγγίζετε. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε πάλι.
Καθαρίζετε τα ντοματάκια και τα κόβετε σε φέτες ή καρεδάκια.
Σε βαθιά πιατέλα ή σε ένα μπολ αναμειγνύετε το ρύζιμε την πέστροφα κομματιασμένη, τα φασολάκια, τα ντοματάκια, τα αυγά κομμένα σε χοντρές ροδέλες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κάππαρη (προαιρετικά), αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάτε σε σέικερ το λάδι με τη μαγιονέζα, το ξίδι και το σκόρδο και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε, γαρνίρετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.