Food & Drink|22.06.2023 07:40

Ντοματόπιτες, έτσι και αλλιώς – 5 ζυμαρένιες συνταγές με ζουμερές ντομάτες

Newsroom

Η έτοιμη σφολιάτα, το χωριάτικο φύλλο, αλλά και ένα απλό σπιτικό ζυμάρι γίνονται η καλύτερη βάση για να «ξαπλώσουν» οι καλοκαιρινές ντομάτες, που μέρα με τη μέρα θα γλυκαίνουν και θα κοκκινίζουν όλο και πιο πολύ. Διαλέξαμε 5 λαχταριστές συνταγές από το αρχείο του ethnos.gr και το icookgreek.com που μας ταξιδεύουν στην κουζίνα του μεσογειακού θέρους.

Συνταγή για ντοματόψωμο

Χορταστικό και άκρως καλοκαιρινό ψωμί που ενθουσιάζει την παρέα με το που εμφανίζεται στο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

Συνταγή για ντοματόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Εύκολη συνταγή για χορταστική πιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτες, φέτα και σιμιγδάλι. Δείτε τη πατώντας εδώ.

Συνταγή για τάρτα Τατέν με ντομάτα, κάππαρη κι ελιές

Φτιάχνουμε μια διαφορετική, αλμυρή τάρτα Τατέν με ντομάτες, πιπεριές Φλωρίνης κάππαρη και ελιές. Η ταρτούλα αυτή γίνεται με έτοιμη σφολιάτα. Βρείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ.  

Συνταγή για λαδένια Κιμώλου

Αυτή η απλή, παναπλή, μα τόσο νόστιμη ιδέα παραδοσιακά, φτιάχνεται μόνο με κρεμμύδια και ντομάτες. Αν θέλουμε, όμως, μπορούμε να προσθέσουμε ελιές, κάππαρη ή και αντζούγιες. Δείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ.

Συνταγή για πίτσα με ντομάτες, γραβιέρα και βασιλικό

Η παραδοσιακή πίτσα στηρίζεται ακριβώς στο πάντρεμα της ντοματένιας σάλτσας με το ζυμάρι. Γραβιέρα και βασιλικός δίνουν σε τούτη την εκδοχή έξτρα γεύση και άρωμα χωρίς να χρειάζονται σιγοντάρισμα από λιπαρά αλλαντικά. Δείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ.

πίτσαντομάταζυμάριψωμίσφολιάταζύμηπίτα