Food & Drink|21.09.2023 07:50

Σνακ με σταφίδες - 4 ιδέες για λαχταριστά διαλείμματα

Newsroom

Πλούσιες σε φυσικά σάκχαρα, οι σταφίδες χαρίζουν ενέργεια στη στιγμή, ενώ περιέχουν πολύτιμα στοιχεία για τον οργανισμό όπως σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνες. Οι σταφίδες είναι ιδανικό σνακ για σας που αθλείστε, εργάζεστε, σπουδάζετε ή για τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο. Ταιριάζουν σε vegan, plant-based και vegetarian διατροφή και ακόμη και σκέτες είναι θαυμάσιες ως γρήγορο και εύκολο σνακ. Εδώ όμως θα βρείτε 4 συνταγές να τις αξιοποιήσετε σε ψωμάκια, κέικ, μπάρες και μπισκότα.

Συνταγή για σταφιδόψωμο

Από τα πλέον αγαπημένα γλυκά ψωμιά της παραδοσιακής μας κουζίνας, το σταφιδόψωμο μπορείτε να το φτιάξετε είτε σε φρατζόλες είτε σε καρβέλια είτε σε μικρότερα ψωμάκια και σαλίγκαρους. Δείτε τη βασική του συνταγή πατώντας εδώ

Συνταγή για μπισκότα με νιφάδες βρώμης και σταφίδες

Αυτά τα χειροποίητα μπισκοτάκια, θα τα λατρέψετε. Με μέλι, βρώμη και σταφίδες είναι η πιο νόστιμη και υγιεινή συντροφιά, όταν θέλετε κάτι γλυκό. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε, πατώντας εδώ.

Συνταγή για κέικ μελιού με σταφίδες, σουσάμι και καρύδια

Ένα κομματάκι από τούτο το σούπερ κέικ θα δώσει στις μαθήτριες και τους μαθητές όλα τα θρεπτικά στοιχεία αλλά και την απολαυστική νοστιμιά που χρειάζονται για να συνεχίσουν τη μέρα τους. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.

Σπιτικές μπάρες για ενέργεια χωρίς ψήσιμο

Εύκολη συνταγή για σπιτικά ενεργειακά σνακ με βρώμη, κολοκυθόσπορους και σταφίδες ή άλλα ξηρά φρούτα -δε θέλει φούρνο. Δείτε πώς θα τα φτάξετε πατώντας εδώ.

μπισκότασνακκέικβιταμίνεςψωμίσχολείοσταφίδες