Συμβουλές και tips - Δυο μυστικά για το φύλλο κρούστας
NewsroomΠολλές από τις λαχταριστές πίτες της ελληνικής κουζίνας στηρίζονται σε Συνταγές με Φύλλο Κρούστας. Ένα φύλλο ιδιαίτερα λεπτό και γι’ αυτό εξαιρετικά ευαίσθητο. Ένα φύλλο που στεγνώνει πολύ γρήγορα απ’ τη στιγμή που θα ξετυλιχτεί.
Το μυστικό για να μην ξεραθεί το φύλλο κρούστας
Το μυστικό για να μην ξεραθεί το φύλλο κρούστας κατά το διάστημα που ετοιμάζετε τη γέμιση της γλυκιάς ή αλμυρής πίτας είναι απλό. Το έχετε πάντα σκεπασμένο με μια καθαρή, νωπή πετσέτα. Έτσι διατηρεί την υγρασία του και μένει μαλακό όση ώρα κι αν χρειαστείτε για ολοκληρώσετε τη διαδικασία ετοιμασίας της πίτας ή του επιδορπίου.
Για φύλλο κρούστας φουσκωτό και αφράτο
Αν φτιάχνετε τυρόπιτα και θέλετε να βγει το έτοιμο φύλλο κρούστας φουσκωτό κι αφράτο, μπορείτε είτε να περιχύσετε την πίτα στο τέλος με ένα μείγμα γάλακτος-αυγών είτε με σόδα (αναψυκτικό). Δείτε τις σχετικές συνταγές πατώντας εδώ για την πρώτη εκδοχή και εδώ για τη δεύτερη.
- Μητσοτάκης: Μάλλον περιττή η επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα - Ούτε θα απαγορέψουμε τη συγκέντρωση, ούτε θα τη διευκολύνουμε
- Τρομακτικό βίντεο: Το ένα παιδί κρέμεται από το παράθυρο, το άλλο βγάζει το κεφάλι του από την ηλιοροφή αυτοκινήτου
- Βόμβα στη Μάλτα: Στη δικαιοσύνη πρώην πρωθυπουργός, κεντρικός Τραπεζίτης και πολιτικοί για σκάνδαλο ιδιωτικοποίησης νοσοκομείων
- Συγκλονίζει η μητέρα για το θάνατο του 1,5 ετών παιδιού στη Θήβα: «Δεν χτυπούσε η καρδιά του, ούτε ανέπνεε»