Food & Drink|19.03.2025 10:18

Συμβουλές και tips για τέλεια, σπιτική σκορδαλιά

Newsroom

Το τραπέζι της 25ης Μαρτίου είναι άρρηκτα δεμένο με τον τηγανητό μπακαλιάρο που αγαπάει τη σκορδαλιά όσο κανένα άλλο συνοδευτικό.

Ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις, μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε τρεις εκδοχές σκορδαλιάς: Με ψωμί, για πιο πικάντικη γεύση. Με πατάτα, για μια πιο βελούδινη υφή. Με καρύδι, για μια ξεχωριστή, ξηροκαρπάτη αίσθηση. Τώρα το πόσο «τσουχτερή» θα κάνετε τη σπιτική σκοραδαλιά, εξαρτάται από το πόσες σκελίδες σκόρδο θα επιλέξετε να της προσθέσετε. Όποια εκδοχή σκορδαλιάς και αν προτιμήσετε, πάντως, ακολουθήστε μερικές χρήσιμες συμβουλές από το ethnos.gr και ανακαλύψτε όλες τις συνταγές συγκεντρωμένες εδώ.

Δύο tips για όλες τις σκορδαλιές. Χρησιμοποιήστε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, καθώς του αντιστοιχεί μεγάλο μεριδιο της γεύσης. Προσθέστε το ελαιόλαδο σταδιακά, με πολύ λεπτή ροή, ώστε να επιτύχετε την τέλεια, βελούδινη υφή.

Μυστικά για σκορδαλιά με πατάτα

1. Βράστε τις πατάτες με τη φλούδα τους για να διατηρήσουν το άμυλό τους, ώστε να μη ρουφήξουν νερό και χάσουν τη συνοχή τους. 2. Ξεφλουδίστε και πολτοποιήστε τις αμέσως όσο είναι ζεστές, ώστε να δέσουν καλύτερα με τα υπόλοιπα υλικά. 3. Αποφύγετε το μπλέντερ ή το μίξερ – προτιμήστε μύλο λαχανικών ή εργαλείο πουρέ για σωστή υφή.

Συμβουλές για σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια

1. Χρησιμοποιήστε μόνο την ψίχα από ζυμωτό ή χωριάτικο, μπαγιάτικο ψωμί. 2. Φροντίστε τα καρύδια να είναι φρέσκα και όχι ταγγισμένα, καθώς το παραμικρό τάγγισμα θα φανεί στη γεύση της σκορδαλιάς 3. Καταναλώστε τη σκορδαλιά με καρύδια άμεσα -δεν διατηρείται νόστιμη για πολύ.

Διαβάστε επίσης: Συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά | Πέντε τρόποι για να φτιαχτεί το κουρκούτι μπακαλιάρου | Ξαλμυρίστε εγκαίρως τον παστό μπακαλιάρο 

25 Μαρτίουειδήσεις τώρα25η Μαρτίουσκορδαλιάμπακαλιάρος σκορδαλιά