Food & Drink|18.09.2025 08:04

Δεν έχεις φάει νοστιμότερες τηγανητές τυρόπιτες

Newsroom

Ζεστές και τραγανές με σπιτική ζύμη και ανάμεικτα λευκά τυρία, οι τηγανόπιτες αυτές είναι από εκείνες τις λιχουδιές που δύσκολα αντιστέκεσαι. Με απλά υλικά, γεμισμένες με φέτα, μυζήθρα και ανθότυρο και τηγανισμένες μέχρι να ροδίσουν, οι τυρόπιτες του τηγανιού αποτελούν σνακ που λατρεύουν τα παιδιά. Μπορείς να τις απολαύσεις σκέτες ή περιχυμένες με λίγο μέλι σε πιο γλυκιά εκδοχή. 

Συνταγή για τηγανητές τυρόπιτες με σπιτικό φύλο ρακής

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
2-3 κουταλιές της σούπας ρακί

Για τη γέμιση

200 γρ. φέτα
250 γρ. μυζήθρα
250 γρ. ανθότυρο
λίγο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μυρωδικό ψιλοκομμένο (δυόσμο, άνηθο κ.λπ.)
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνοντας με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Την κάνετε μια μπάλα, την τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου.
  2. Λιώνετε τα τυριά με πιρούνι, ρίχνετε λίγο πιπέρι και τα ανακατεύετε με τον δυόσμο. Μοιράζετε τη ζύμη σε μπάλες του μεγέθους που θέλετε να είναι οι πίτες σας και ανοίγετε με τον πλάστη λεπτά φύλλα-δίσκους. Μοιράζετε τη γέμιση στους δίσκους απ' τη μια πλευρά και κλείνετε σε «μισοφέγγαρα». Πατάτε περιμετρικά με τις άκρες ενός πιρουνιού ή διπλώνετε σχηματίζοντας κόθρο.
  3. Τηγανίζετε τις τυρόπιτες σε καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί για 1'-2' και σερβίρετε.
πίτεςτυρόπιτατυριάσνακ