Κυριακή των Βαΐων: Τρώμε ψάρι
Βαγγέλης ΔρίσκαςΗ Κυριακή των Βαΐων, ανάμεσα στη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής και την αυστηρή νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας, είναι η μία από τις δύο μέρες που επιτρέπεται να σπάσει η νηστεία και οι πιστοί να φάνε ψάρι. Η άλλη μέρα είναι του Ευαγγελισμού, που, όπως γνωρίζετε, ο μπακαλιάρος έχει την τιμητική του. Η Κυριακή των Βαΐων είναι μέρα γιορτής, είναι η μέρα που ο Ιησούς έφτασε θριαμβευτικά στα Ιεροσόλυμα και σε ανάμνηση του γεγονότος όλοι ο ναοί στολίζονται με φυτά που συμβολίζουν τη νίκη. Λόγω της σπουδαιότητάς της, επιτρέπεται η παρουσία του ψαριού στο τραπέζι μας.
Στο πατρικό μου αυτή τη μέρα μαγειρεύαμε οπωσδήποτε ένα ψάρι εποχής πλακί και απαραίτητα στο τραπέζι υπήρχε και το μεζεδάκι με τον περίφημο καπνιστό λυκουρίνο της Κομοτηνής. Στις συνταγές που ακολουθούν σας δίνουμε τρεις ωραίες ιδέες για να απολαύσετε καλομαγειρεμένο ψάρι με πολλή γεύση και ακόμα πιο πολλά αρώματα.
Ψάρι με σπανάκι, κουκουνάρι και ελιές
Πικάντικες ψητές σαρδέλες
Φιλέτο ψαριού με ντομάτα και πιπεριές
φωτογραφίες: iStock/Ideal Image
Πηγή: eatme Απριλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής.
- Μενίδι: Ο 50χρονος δεν αφήνει τον γιο να πάει στην κηδεία της μητέρας - «Της έχωσε το κεφάλι στον ασβέστη»
- Κι άλλο παιδί νοσηλεύεται στο Ωνάσειο με παρβοϊό - Όλες οι πληροφορίες
- Στους δρόμους της Αθήνας νέα ηλεκτρικά λεωφορεία - Εγκαινιάζεται νέα νυχτερινή γραμμή
- Αίγυπτος: Λύνεται το μυστήριο των πυραμίδων - Ένας κρυμμένος ποταμός πίσω από το θαύμα της αρχαιότητας