Φιλέτο ψαριού με ντομάτα και πιπεριές
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Φιλέτο ψαριού με ντομάτα και πιπεριές

0:35 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Ένα αρωματικό και νόστιμο φαγητό που μπορείτε να φτιάξετε με συναγρίδα, μαγιάτικο, μπακαλιάρο ή σφυρίδα. Το φιλέτο του ψαριού μαγειρεύεται μέσα σε μια σκορδάτη σάλτσα ντομάτας και κόκκινης πιπεριάς που μοσχομυρίζει κύμινο και κόλιαντρο και η πιπερίτσα τσίλι του δίνει πικάντικο χαρακτήρα.

Υλικά

  • 4 φιλέτα ψαριού (συναγρίδα, μαγιάτικο, μπακαλιάρος, σφυρίδα)
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο
  • 1 κουτ. σούπας κόλιαντρος
  • 1 τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις πιπεριές. Αφήστε για λίγη ώρα σε δυνατή φωτιά και μετά προσθέστε τις ντομάτες, το κύμινο, τον κόλιαντρο, την τσίλι πιπεριά και λίγο αλάτι.
  2. Αφήστε τη σάλτσα για 5 λεπτά στη φωτιά, αδειάστε τη σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ακουμπήστε πάνω τα φιλέτα του ψαριού, αλατοπιπερώστε τα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα στους 200ο C για 25 λεπτά.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ