Κορονοϊός: Οι ΚΑΔ των καταστημάτων που ανοίγουν από Δευτέρα
NewsroomΑνοιχτά από την Κυριακή θα είναι τα καταστήματα λιανικής για παραγγελίες μέσω click away. Παράλληλα, τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, ανοίγουν και τα κομμωτήρια. Παράλληλα, την ίδια ημέρα ανοίγουν και τα βιβλιοπωλεία με ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.
Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα ανοίξουν με αυστηρά μέτρα και μόνο με ραντεβού και οι παραλαβές των προϊόντων από τα βιβλιοπωλεία θα γίνονται με την μέθοδο του click away, από ένα και μόνο άτομο.
ΟΙ ΚΑΔ που ανοίγουν από Δευτέρα
47.61 Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα.
47.61 Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα
96.02.1 Υπηρεσίες κομμωτηρίων και άλλες υπηρεσίες καλλωπισμού
96.02.11 Υπηρεσίες κομμωτηρίων γυναικών και κοριτσιών
96.02.11.01 Υπηρεσίες κουρείου
96.02.11.02 Υπηρεσίες κομμωτηρίου και καλλωπιστήριου γυναικών, που απασχολεί πάνω από δύο τεχνίτες, κομμωτές
96.02.12 Υπηρεσίες κομμωτηρίων και κουρείων ανδρών και αγοριών.
96.02.12.01 96.02.12.02 Υπηρεσίες κουρείου, Υπηρεσίες κουρείου ή κομμωτηρίου ανδρών, που απασχολεί μέχρι και δύο τεχνίτες.
96.02.12.03 Υπηρεσίες κουρείου ή κομμωτηρίου ανδρών, που απασχολεί πάνω από δύο τεχνίτες
71.20.14.00 Υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων οδικών μεταφορών
Τα πρόστιμα
Οσον αφορά τα πρόστιμα, θα επιβάλλεται πρόστιμο για παρουσία κοινού εντός του καταστήματος, από 2.000 έως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από 15 έως 90 ημερολογιακές ημέρες. Παράλληλα, ο καταναλωτής που θα εισέρχεται σε κατάστημα όταν υπάρχουν παραπάνω άτομα θα πληρώνει πρόστιμο 300 ευρώ ενώ ίδιο θα είναι το πρόστιμο και για όσους δεν φέρουν μαζί τους το χαρτί με την απόδειξη παραγγελίας του προϊόντος.
- «Ζωγράφιζε απαγχονισμένους και επιθέσεις σε σχολείο»: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον ακροδεξιό μακελάρη της Κρακοβίας
- Τι λέει ο δικηγόρος του Ερρίκου Πετιλόν για την εμπλοκή του μοντέλου στο μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής
- Χάκερ μετατρέπουν ψυγεία σε φούρνους: Η Ευρώπη μπροστά στο κίνδυνο μιας «πανδημίας κυβερνοεπιθέσεων»
- Το θρίλερ της εξαφάνισης της Νάταλι Χόλογουεϊ γίνεται σειρά ντοκιμαντέρ: Το μοιραία ταξίδι και οι υπεύθυνοι που κυκλοφορούν ελεύθεροι