Ελλάδα|18.02.2021 11:54

Ωρωπός: Εκκληση του Δήμου - Κινδυνεύουν ζωές σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες

Κώστας Ασημακόπουλος

Eπείγουσα έκκληση για να επιχειρήσουν άμεσα βαριά οχήματα του Στρατού και της Περιφέρειας Αττικής στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στα βόρεια των Αφιδνών έκανε ο Δήμος Ωρωπού με έκτακτη ανακοίνωση του. Το χιόνι στους δρόμους ξεπερνάει το 1,5 μέτρο και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών βρίσκονται κυριολεκτικά θαμμένοι κάτω από το χιόνι. 

Το ethnos.gr παρουσίασε χθες την κατάσταση στην περιοχή αλλά πλέον οι όγκοι του χιονιού έχουν παγώσει και είναι αδύνατη η πρόσβαση με γκρέιντερ ή εκχιονιστικά και χρειάζεται επέμβαση δυνάμεων με βαριά ερπυστριοφόρα.

Μάλιστα τόσο ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης, όσο και ο Δήμος Ωρωπού στην επείγουσα ανακοίνωση του αναφέρει πως «κινδυνεύουν ζωές» καθώς πολλοί κάτοικοι είναι αποκλεισμένοι ενώ αρκετοί χρειάζονται και νοσηλεία.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού που στάλθηκε προς την Περιφέρεια Αττικής και την Πολιτική Προστασία αναφέρει: «Ο Δήμος Ωρωπού, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού και ο αντιδήμαρχος Αφιδνών Γιάννης Δήμας κάνουν επείγουσα έκκληση προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια Αττικής για άμεση βοήθεια στις δυνάμεις που επιχειρούν στην διάνοιξη δρόμων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Χρειάζονται άμεσα βαριά ερπυστριοφόρα για να υπάρξει πρόσβαση σε σπίτια που υπάρχει άμεση ανάγκη. Χωρίς ρεύμα, νερό και με το χιόνι να έχει κλείσει τα σπίτια κινδυνεύουν ζωές».

χιόνιαστρατόςΙπποκράτειος ΠολιτείαΜήδειαΓιώργος ΓιασημάκηςκαιρόςΜπελέτσιΔήμος Ωρωπού