Ελλάδα|17.03.2021 14:08

Τροχαίο στη Βουλή: Πότε και ποιοι ζήτησαν φανάρι που δεν τοποθετήθηκε ποτέ

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στο σημείο όπου έγινε το τραγικό τροχαίο δυστύχημα με την εμπλοκή του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη αναμένεται να βρεθεί την Τετάρτη 17 Μαρτίου κλιμάκιο της Τροχαίας και της Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνει αυτοψία προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί μέσω σηματοδότησης να βρεθεί μια λύση, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια δυστυχήματα.

Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο σημείο-καρμανιόλα έχει βαθύ ιστορικό.

  • Η υπόθεση ξεκινά από το μακρινό 2012 όταν η ΥΑΒΕ (Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής) διαβιβάζει αίτημα προς την τροχαία για να μπει φανάρι.
  • Με την σειρά της η περιφέρεια απαντά αρνητικά και η σχετική απάντηση διαβιβάζεται εν τέλει από την τροχαία προς την ΥΑΒΕ.
  • Η Βουλή το 2014 επανέρχεται: Διαβιβάζει νέο αίτημα προς την τροχαία, ωστόσο η Ελληνική Αστυνομία δεν το προωθεί προς την περιφέρεια αλλά απαντά με βάση την προηγούμενη αρνητική απάντηση που είχε αποσταλεί το 2012.
  • Για να φτάσουμε στο 2020 όπου γίνεται νέο αίτημα από την ΥΑΒΕ προς την τροχαία, αυτή τη φορά για τη λήψη μέτρων όχι για την τοποθέτηση φαναριού, κάτι το οποίο θα ενέπιπτε στις αρμοδιότητες της περιφέρειας Αττικής.

Συνεπώς, η Βουλή όντως δεν προχώρησε σε κάποιο αίτημα το 2020, κάτι που εξάλλου τόνισε και σε σχετική ανακοίνωση η περιφέρεια Αττικής: «Με αφορμή χθεσινές και σημερινές αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, περί αιτήματος που υποβλήθηκε το 2020 από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, προς την Περιφέρεια Αττικής, για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της Λ. Βασ. Σοφίας στην κάθοδο προς την Πλατεία Συντάγματος, με σκοπό τη διευκόλυνση πραγματοποίησης με νόμιμο τρόπο αριστερής στροφής προς την είσοδο της Βουλής, διευκρινίζουμε ότι τέτοιο αίτημα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ  προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής. Οποιαδήποτε αναφορά που συνδέει το υποτιθέμενο αυτό αίτημα, με το πρόσφατο τροχαίο ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός νέου ανθρώπου, προφανώς υπηρετεί άλλες σκοπιμότητες».

Διαβάστε επίσης: Καρέ καρέ το τρακάρισμα από κάμερες και μάρτυρες

Περιφέρεια ΑττικήςΝτόρα ΜπακογιάννηΒουλήτροχαίο