Ελλάδα|29.04.2021 20:07

Εργατική Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ κατά τις κινητοποιήσεις

Newsroom

Με στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας την προσεχή Τρίτη 4 Μαίου και 24ωρη απεργία την Πέμπτη 6 Μαίου συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας στις κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά.

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά την προσεχή Πέμπτη σε αντίθεση με το μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τα τρόλει που θα παραμείνουν ακινητοποιημένα καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

Αναλυτικά και σύμφωνα με τις έως τώρα ανακοινώσεις των σωματείων των εργαζομένων:

  • Την Τρίτη 4 Μαίου τόσο το μετρό όσο και τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωι έως τις 9 το βράδυ καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν δύο στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας, δηλαδή δε θα εκτελούνται δρομολόγια έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ και μετά. Τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στο τραμ με αποτέλεσμα οι συρμοί να μείνουν ακινητοποιημένοι σε αυτό το διάστημα. Δε θα κυκλοφορήσουν οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του δικτύου όλο το 24ωρο λόγω της απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
  • Την Πέμπτη 6 Μαίου ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του μετρό, του τραμ και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου καθώς επίσης και τα τρόλει εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων σε αυτά στην 24ωρη απεργία.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιβάτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από την απεργία της 4ης Μαίου θα επηρεαστούν ορισμένα δρομολόγια τόσο την προηγούμενη όσο και την επόμενη ημέρα της κινητοποίησης. ετσι, η Δευτέρα 3-5-2021 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας) μεταξύ  Αθηνών – Οινόης – Χαλκίδας – Αθηνών καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες 2534 & 2539 και μεταξύ Θεσσαλονίκης – Σερρών καταργείται σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία 3632.

Την Τετάρτη 5-5-2021 (επόμενη ημέρα της απεργίας) μεταξύ Σερρών – Θεσσαλονίκης καταργείται σε όλη τη διαδρομή η αμαξοστοιχία 3631.

Διαβάστε επίσης: Εμβολιασμός - Γεραπετρίτης: Από τις 15 Μαΐου εμβόλιο στο σπίτι για κατάκοιτους


απεργιακές κινητοποιήσειςΠρωτομαγιάμετρόΜΜΜλεωφορεία24ωρη απεργίαστάση εργασίαςΤΡΑΙΝΟΣΕτρόλεϊ