Ελλάδα|08.12.2021 14:30

Νέο Ηράκλειο: Τα σημειώματα που είχαν αφήσει τα δύο αδέρφια - Έδιναν μάχη να ξεπεράσουν την απώλεια της μητέρας

Newsroom

Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την τραγωδία που εκτυλίχθηκε την Τρίτη στο Νέο Ηράκλειο. Μάρτυρες από τη γειτονιά μιλούν για την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα παιδιά πριν τη μοιραία ημέρα.

Το γεγονός που τους καθήλωσε

Ο θάνατος της μητέρας τους πριν από επτά μήνες και η μάχη που έδωσε με τον καρκίνο ήταν το γεγονός που τους είχε συγκλονίσει τότε, σύμφωνα με όσα επισημαίνουν οι γείτονες τους. Τα παιδιά φαίνεται πως είχαν επηρεαστεί ιδιαίτερα ψυχολογικά μετά την απώλεια της μητέρας τους.

Εν αναμονή του πορίσματος του ιατροδικαστή, με το οποίο αναμένεται να δοθούν απαντήσεις στην οικογενειακή τραγωδία μίλησε στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης γείτονας της οικογένειας, κ. Γιάννης. «Νιώθω αρκετά λυπημένος γιατί δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο. Ήταν και είναι μια πάρα πολύ καλή οικογένεια και εξεπλάγην εγώ και όλη η γειτονιά» είπε.

Στην συνέχεια πρόσθεσε πως «η μητέρα τους που έφυγε από τη ζωή πριν μερικούς μήνες ήταν μια δυναμική γυναίκα, ένας “ογκόλιθος”. Η απουσία της προκάλεσε μια θλίψη στην οικογένεια, κάτι το οποίο ήταν φυσιολογικό. Κατά τη διάρκεια της ασθένειάς της ήμασταν κοντά, είχαμε μια ιδιαίτερη επικοινωνία. Είδα τον πατέρα στη λαϊκή και μου είχε πει “έχω παράπονο που θα παντρευτεί το παιδί και δεν θα δει η Μαρία ένα εγγονάκι”. Σταδιακά έβλεπα τα δύο αδέρφια να τον επισκέπτονται για έναν καφέ. Εκπλαγήκαμε με το συμβάν».

Το σημείωμα που άφησαν τα αδέρφια

Δύο σημειώματα άφησαν πίσω τους τα νεκρά αδέλφια, 34 και 30 ετών, που εντοπίστηκαν νεκρά στο διαμέρισμα που διέμεναν στην οδό Ολυμπίας στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το Mega, τα σημειώματα είναι πανομοιότυπα. Σε μόλις 19 λέξεις, όπου αλλάζει το όνομα, αναφέρεται ότι η πράξη τους είναι αυτοκτονία.

«Εγώ ο Β. Γ. αυτοκτονώ με δική μου ευθύνη. Κανένας άλλος δεν είναι υπεύθυνος για αυτή την πράξη μου» αναφέρει το σημείωμα που φέρεται να έγραψε ο 34χρονος. Ακριβώς το ίδιο σημείωμα φέρεται ότι έγραψε και η 30χρονη, με μόνη αλλαγή το όνομα και το επίθετό της.

Τα δύο αδέρφια, τους τελευταίους έξι μήνες ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση λόγω της απώλειας της μητέρας τους που απεβίωσε μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Δεν δούλευαν, κλείστηκαν στον εαυτό τους και προφανώς έφθασαν σε αδιέξοδο. Ο τρίτος αδελφός ζει στην ίδια πολυκατοικία και είναι αυτός που είχε αναλάβει να συντηρεί την οικογένεια, ενώ ήταν αυτός που ειδοποίησε την αστυνομία.

«Ήταν θλιμμένα τα αδέρφια» - Η μαρτυρία του φαρμακοποιού που τα γνώριζε

Σχολιάζοντας τα γεγονότα ο φαρμακοποιός της περιοχής, Στράτος Ιωαννίδης που γνώριζε και την οικογένεια χαρακτήρισε μια τραγωδία αυτό που συνέβη.

«Έβλεπα θλίψη στα μάτια τους»

«Γνώριζα αρκετά την οικογένεια, περίπου 30 χρόνια. Τα παιδιά αυτά τα ήξερα από μικρά», τόνισε.

«Υπήρχε πρόβλημα, έβλεπα θλίψη πάντα στα μάτια τους. Ο νεαρός ερχόταν πολύ συχνά και μου ζητούσε βοήθεια γιατί δεν μπορούσε να ξεπεράσει το θάνατο της μητέρας του. Τα δύο παιδιά ήταν μόνιμα στην ανεργία και αν είχαν δουλέψει, είχαν δουλέψει ευκαιριακά», περιέγραψε ο ίδιος στο Mega.

«Τελευταία φορά είδα τα παιδιά την προηγούμενη εβδομάδα, που είχαν έρθει για να κάνουν rapid test. Τα είδα και τα δύο πολύ ανήσυχα.

Πρέπει να ήταν πολύ δεμένα μεταξύ τους», συνέχισε ο κ. Ιωαννίδης. «Τον πυροβολισμό δεν τον άκουσα. Είδα την αστυνομία και έμαθα τι έγινε από ανθρώπους που μένουν απέναντί τους», εξήγησε κλείνοντας.

 Τα νέα σοκαριστικά στοιχεία για την οικογενειακή τραγωδία

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως από την οικογενειακή τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο. Το πρωί της Τρίτης, 7 Δεκεμβρίου, τα δύο αδέρφια αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους με μία καραμπίνα

Η 29χρονη σκότωσε τον 34χρονο αδερφό της και, στη συνέχεια, έδωσε τέλος στη ζωή της. Σύμφωνα με τους γείτονες, τα δύο αδέρφια πριν μερικούς μήνες έχασαν τη μητέρα τους ενώ, και οι δύο, δε δούλευαν. 

Τα δύο αδέρφια βρήκε νεκρά ο μεγαλύτερος αδερφός τους ο οποίος τους αναζητούσε στο τηλέφωνο κι εκείνοι δεν απαντούσαν. Όταν έφτασε στο δώμα που διέμεναν, προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα η οποία ήταν κλειδωμένη. Όταν, τελικά, τα κατάφερε τούς βρήκε αιμόφυρτους στον καναπέ με την καραμπίνα ανάμεσά τους. Σε κατάσταση σοκ ειδοποίησε αμέσως τις αρχές. Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή ενώ στο σημείο μετέβη και ιατροδικαστής. Από τις έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν σε μία τσέπη του 34χρονου δύο σημειώματα στα οποία έγραψαν από κοινού: «Σάς δηλώνω την πρόθεσή μου εγώ και ο αδερφός μου να αυτοκτονήσουμε».

Τι δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας η 29χρονη φέρεται να πήρε την καραμπίνα, να σκότωσε πρώτα τον αδερφό της και, στη συνέχεια, να έστρεψε την κάννη προς την ίδια.

Σύμφωνα με τους γείτονες ακούστηκαν τρεις ή τέσσερεις θόρυβοι, σαν χτυπήματα. Στην κατάθεσή του, ο μεγαλύτερος αδερφός τους, υπογράμμισε ότι τα δύο αδέρφια ήταν πιεσμένα ψυχολογικά εδώ και καιρό, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα όταν έχασαν τη μητέρα τους πριν από έξι μήνες.

τραγωδίααυτοκτονίααδέρφιαΝέο Ηράκλειο