Ελλάδα|14.12.2021 12:45

Γιώργος Τράγκας: Το Μεταξουργείο, η λίστα Λαγκάρντ και ο «χορός με τον Covid»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
INTIME NEWS
Copyright: InTime
Copyright: InTime
Copyright: InTime
Copyright: InTime

«Χορεύω τανγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη» έγραφε μεταξύ άλλων ειρωνικά την 1η Δεκεμβρίου  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος «’Ελεύθεροι Άνθρωποι» όταν έμαθε ότι ήταν θετικός στον ιό, ενώ έδινε ραντεβού στα ερτζιανά μόλις τελείωνε η περίοδος της καραντίνας του. Τρεις μέρες, όμως, αργότερα εισήχθη στο νοσοκομείο «Σωτηρία»  και μετά από ολιγοήμερη μάχη με τον κορονοϊό έχασε την μάχη με την Covid τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου.

«Είμαι υπέρ του συναινετικού εμβολιασμού»

Ανεμβολίαστος υποστήριζε ότι δεν είναι κατά του εμβολιασμού. «Είμαι υπέρ του συναινετικού εμβολιασμού. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια που έχουν κυκλοφορήσει στον κόσμο. Έχω έναν αρρύθμιστο διαβήτη, πού και πού είναι άρρυθμος, γεγονός που σημαίνει ότι είμαι ευάλωτος σε φλεγμονές. Αν λοιπόν εγώ κάνω αύριο το εμβόλιο της Pfizer ή ένα άλλο που έχω κατά νου, μονοδοσικό, και ου κάνει μία παρενέργεια - όπως ακούω έχουμε πολλές παρενέργειες...» τόνιζε από τα ερτζιανά προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφασή του.

«Τα εμβόλια που παρήχθησαν θυμίζουν πλέον πειράματα σε ινδικά χοιρίδια»

Σε άρθρα του, ωστόσο, στο περιοδικό Crash «ξεσπάθωνε» και υποστήριζε ότι «οι εμβολιασμοί που έγιναν ή γίνονται μετά τα εμβόλια που παρήχθησαν με ταχύτητα φωτός θυμίζουν πλέον πειράματα σε ινδικά χοιρίδια. Καθημερινά ανακαλύπτονται και διαπιστώνονται παρενέργειες. Πολλοί από τους εμβολιαζόμενους παρουσιάζουν παράξενες ασθένειες, σοβαρές και δύσκολες αρρώστιες και δεν αποκλείεται- ο Θεός να βάλλει το χέρι του- να δούμε εκατόμβες νεκρών ή στρατιές ασθενών μετά τη χορήγηση εμβολίων που είναι στην πραγματικότητα γονιδιακή θεραπεία και όχι εμβόλια».

Εξαπέλυε σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη με αφορμή και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και καλούσε όλους τους υγειονομικούς που έχουν εμβολιαστεί, να στηρίξουν τους συναδέλφους τους σε όλες τις κινητοποιήσεις.  

Τον Φεβρουάριο του 2021, «στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του '21» ο γνωστός δημοσιογράφος έχοντας έλθει σε πλήρη ρήξη με την ηγεσία της ΝΔ πήγε ένα βήμα παραπέρα και ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος με την επωνυμία «Ελεύθεροι Άνθρωποι» διότι, όπως είπε ο ίδιος, «είναι καιρός να δώσουμε μια μεγάλη ελπίδα στα παιδιά και στα εγγόνια μας». Σκοπός του, όπως υποστήριξε, είναι να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα 

Ξεκίνησε από το Μεταξουργείο

Ο γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος, ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης και παρουσιαστής εκπομπών στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο.

Θεωρείται εκφραστής του λαϊκισμού, ενώ στο παρελθόν έχει δεχθεί κριτική για ρατσιστικά και αντισημιτικά σχόλια μέσω των εκπομπών του, αλλά και για προώθηση ακροδεξιών αντιλήψεων και υποψηφίων της Χρυσής Αυγής. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο γιους. Εργάστηκε από νεαρή ηλικία σε διάφορα μέσα, τόσο σε εφημερίδες, όσο και στην τηλεόραση, αλλά και στο ραδιόφωνο.

Δούλεψε στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της. Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες. Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή , στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ. Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του τύπου έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και Viva, η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, στον καινούργιο ΣΚΑΙ τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές. Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών. Οι εκπομπές του είχαν κατά καιρούς δεχθεί έντονη κριτική για ακροδεξιό περιεχόμενο ή παρουσίαση ακραίων αντιλήψεων.

Ο Τράγκας και η Λίστα Λαγκάρντ

Τον Οκτώβριο του 2012, το όνομα του περιλαμβανόταν στη λίστα Λαγκάρντ και στη συνέχεια παραδέχθηκε και ο ίδιος πως είχε βγάλει χρήματα στο εξωτερικό. Αντίστοιχα, το 2016 βρέθηκαν υπεράκτιες εταιρίες στο όνομα του σύμφωνα με δημοσιεύματα για τη πολύκροτη υπόθεση των Εγγράφων του Παναμά.

Όπως υποστήριξε τότε η μεταφορά έγινε το 2001 οπότε η λίστα είναι ετεροχρονισμένη και εξυπηρετεί σκοπιμότητες. «Στη δεκαετία του ’90, πριν από 20 ακριβώς χρόνια, ξεκίνησα ως καταθέτης αποταμιευτής στη τράπεζα Midland Αθηνών. Η τράπεζα αυτή εξαγοράστηκε από την HSBC λίγο αργότερα. Το 2000-2001, δηλαδή πριν από περίπου 12 χρόνια (!) εγώ έπαψα να είμαι καταθέτης και πελάτης αυτής της τράπεζας» δήλωνε ο Γιώργος Τράγκας. «Τώρα λοιπόν ξαφνικά, ανακαλύπτω, ότι το 2012(!) είναι το όνομα μου μέσα σε μία «Λίστα Λαγκάρντ» η οποία έκανε το γύρω των υπηρεσιών του κράτους, σε cd και στικάκια. Και αναρωτιέμαι, πόσοι σ’ αυτή τη «Λίστα Λαγκάρντ» είναι πρώην πελάτες όπως εγώ; Πόσοι και από ποιους είναι “σφηνωμένοι”; Και πόσων τα ονόματα έχουν “συρραφεί” προκειμένου να εξυπηρετήσουν διάφορες σκοπιμότητες, πολιτικής και ηθικής σπίλωσης;».

νοσοκομείο ΣωτηρίαΚορονοϊόςΓιώργος Τράγκαςθάνατος