Ελλάδα|14.12.2021 13:00

Καματερό: Από σόμπα η φωτιά στο σπίτι που «έσπειρε» τον θάνατο στα δύο παιδιά

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης στην οδό Ιθάκης στο Καματερό, όταν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε δώμα διώροφης κατοικίας οι πυροσβέστες εντόπισαν νεκρά δύο παιδάκια 12 και 13 ετών.

Τα δύο παιδιά είναι μέλη πολύτεκνης οικογένειας αθίγγανων που έχουν πάνω από 10 παιδιά και τα οποία ζουν σε 50 τετραγωνικά μέτρα.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στις 9.51 το πρωί και στο σημείο μετέβησαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, που επιχείρησαν για την κατάσβεση της.

Παρά το γεγονός πως οι πυροσβέστες που έσπευσαν άμεσα, δεν κατάφεραν να σώσουν τα δύο παιδιά. Ο πατέρας ήταν αυτός που δήλωσε ότι τα παιδιά του που απανθρακώθηκαν, είναι αγόρια ηλικίας 12 και 13 ετών.

Από την πυρκαγιά υπέστη εγκαύματα ακόμη ένα αγόρι δύο ετών, αδελφάκι των δυο παιδιών που βρήκαν τραγικό θάνατο, το οποίο διακομίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά προκλήθηκε από μία σόμπα την οποία είχαν στο σπίτι για να ζεσταθούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο βρέθηκε το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες υπό τις οποίες ξέσπασε η φωτιά που είχε αυτή την τραγική κατάληξη.

φωτιάνεκροίπυρκαγιάτραγωδίαπαιδιά