Ελλάδα|16.12.2021 18:25

Μένιος Φουρθιώτης: Το παρασκήνιο που οδήγησε στη νέα σύλληψη

Newsroom

Συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ο Μένιος Φουρθιώτης στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Η σύλληψη του παρουσιαστή έγινε έπειτα από έγκληση - μήνυση που είχε υποβληθεί σε βάρος του από πρώην συνεργάτη του για συκοφαντική δυσφήμηση και παράβαση του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Ο Μένιος Φουρθιώτης έχει οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες λόγω κινητικών προβλημάτων χρησιμοποιούσε «πι» για να κινείται.

Η μήνυση κατατέθηκε από τον πρώην συνεργάτη του, ο οποίος φέρεται πως είναι μάρτυρας στην υπόθεση που αφορά στις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του με εντολή Φουρθιώτη. Ο μάρτυρας είχε καταθέσει επωνύμως την προηγούμενη εβδομάδα για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Στη συνέχεια ο Μένιος Φουρθιώτης πήρε στα χέρια του την κατάθεσή του, την ανέβασε στην ιστοσελίδα που διατηρεί, καθώς και στο Facebook και το Twitter. Ο μάρτυρας, όταν είδε ότι δημοσιοποιήθηκε η κατάθεσή του και το όνομά του, πήγε στο τμήμα Εκβιαστών και κατέθεσε μήνυση.

Σημειώνεται ότι σήμερα Πέμπτη, ο παρουσιαστής ήταν προγραμματισμένο να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη στην Τατιάνα Στεφανίδου και στην εκπομπή TLIVE στον ALPHA, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος. Η αναγγελία της συνέντευξης μάλιστα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα social media, καθώς ο Μένιος Φουρθιώτης είναι υπόδικος και σε βάρος του υπάρχουν σοβαρές κατηγορίες για συμβόλαιο θανάτου εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη, ενώ του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Αστυνομικές δυνάμεις ήταν εκεί για να συλλάβουν τον Φουρθιώτη εάν εμφανιζόταν στην εκπομπή.

Αργά την Πέμπτη ο Μένιος Φουρθιώτης με ανακοίνωσή του ανέφερε πως μεταφέρθηκε από τη ΓΑΔΑ στον Εισαγγελέα και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος, ενώ έκανε λόγο για «ενορχηστρωμένη προσπάθεια εξόντωσής του».

αστυνομίαΜένιος ΦουρθιώτηςσύλληψηΚώστας Βαξεβάνης