Ελλάδα|24.01.2022 20:42

Λιβαδειά: Σύγκρουση αμαξοστοιχίας με μηχανή του ΟΣΕ - Πληροφορίες για τραυματίες

Μαρία Λιλιοπούλου

Η Οδύσσεια τουλάχιστον οκτώ ωρών των επιβατών της αμαξοστοιχίας 54 ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι όποτε και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωσε για την ανάγκη αντικατάστασης της μηχανής. Στο διάστημα αυτό οι επιβάτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε ένα τρένο χωρίς θέρμανση σε πολικές θερμοκρασίες.

Όπως επισημαίνει στο "ethnos.gr" η Μαίρη Νασοπούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι έσπασε η μάσκα της μηχανής της αμαξοστοιχίας 54 η οποία πρακτικά λειτουργεί και ως χιονοδιώκτης με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το τρένο, στο οποίο επέβαιναν 140 επιβάτες κοντά στη Λιβαδειά.

Το αρχικό σχέδιο ήθελε την αποστολή άλλης μηχανής προκειμένου η αμαξοστοιχία να αναχωρήσει για τον προορισμό της τη Θεσσαλονίκη.
Ωστόσο, αν και εστάλησαν 2-3 μηχανές για να ρυμουλκήσουν το τρένο, φαίνεται ότι και αυτές έπαθαν βλάβη με αποτέλεσμα να αλλάξει ο σχεδιασμός και να αποφασιστεί τελικά να αποσταλεί εκχιονιστική μηχανή ώστε να "σπρώξει" την αμαξοστοιχία μέχρι το Λιανοκλάδι.

Για αγνώστους έως τώρα λόγους η εκχιονιστική μηχανή συγκρούστηκε με σφοδρότητα με βαγόνια του τρένου το οποίο επρόκειτο να σπρώξει με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο μηχανοδηγός της εκχιονιστική και περίπου 10 επιβάτες της αμαξοστοιχίας. Βαρύτερα τραυματισμένος είναι ο μηχανοδηγός.

Αυτή τη στιγμή το τρένο έχει φτάσει στον κοντινό σταθμό της Δαυλειας όπου το ανέμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειας στους τραυματίες. Στη συνέχεια οι επιβάτες θα μεταφερθούν στη Λαμία όπου και θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο με έξοδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ωστόσο, τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο δε σταματούν εδώ. Εξαιτίας των σφοδρών φαινομένων οι αμαξοστοιχίες 58 και 58 καταργήθηκαν, ενώ οι αμαξοστοιχίες 55, 57 και 885 προς Αθήνα αναμένουν να περάσει εκχιονιστική για να κινηθούν. Αντίστοιχα σε αναμονή είναι και η αμαξοστοιχία 56 προς τη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με τον προαστιακό, από την εταιρία σημειώνουν ότι κάποια στιγμή διακόπηκαν τα δρομολόγια προκειμένου να από ιονιστούν οι γραμμές στην περιοχή της Κάντζας όπου είχε συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα χιονιού.

αμαξοστοιχίαατύχημαειδήσεις τώραΤΡΑΙΝΟΣΕΛιβαδειά