Ελλάδα|26.01.2022 19:31

ΜΜΜ: Αποσύρονται σταδιακά λεωφορεία και τρόλεϊ λόγω του παγετού

Μαρία Λιλιοπούλου

Στη σταδιακή απόσυρση των οδικών μέσων, λεωφορείων και τρόλεϊ από τις γραμμές, στις οποίες το οδόστρωμα παρουσιάζει μεγάλη ολισθηρότητα λόγω παγετού, προχωρεί ο ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση του Οργανισμού, αρκετές είναι οι γραμμές που τέθηκαν εκτός λειτουργίας ήδη από τις 18.30, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες θα σταματήσουν να διεξάγονται δρομολόγια στις 9 το βράδυ.

Λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού στο οδικό δίκτυο και αύριο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και τα δρομολόγια της Πέμπτης θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται μετά τις 06.00.

Στον πίνακα 1 εμφανίζονται οι γραμμές στις οποίες η συγκοινωνία σταμάτησε στις 18.30 και στον πίνακα 2 οι γραμμές, στις οποίες η συγκοινωνία δε θα εκτελείται μετά τις 9 το βράδυ.

Σήμερα Τετάρτη τα δρομολόγια ξεκίνησαν μετά τις 6.30 – 7 το πρωί και συνολικά λειτούργησαν 155 γραμμές λεωφορείων και τρόλει. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονταν λόγω παγετού και ολισθηρότητας του οδοστρώματος κυρίως σε γραμμές στις περιοχές Ανατολικής Αττικής, Κηφισιάς, Πεντέλης, Αχαρνών, Φυλής και Θρακομακεδόνων.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι όπως μετέδιδαν νωρίτερα στο «ethnos.gr» οδηγοί της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), υπήρξαν αμαξοστάσια, από τα οποία δεν εξήλθαν λεωφορεία για δρομολόγια. Συγκεκριμένα, από το αμαξοστάσιο της Ανθούσας όχι μόνο δεν είχαν εξέλθει καθόλου οχήματα το πρωί, αλλά πολλά απ΄ αυτά παρέμεναν κολλημένα είτε έξω από το αμαξοστάσιο είτε και επί της λεωφόρου Μαραθώνος καθώς η μετακίνησή τους απαιτούσε τον καθαρισμό του οδοστρώματος από την Περιφέρεια. Την ίδια στιγμή και ο χώρος του ίδιου του αμαξοστασίου δεν είχε καθαριστεί χθες από το χιόνι με τις σχετικές προσπάθειες να γίνονται σήμερα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, «σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησαν πάνω από 710 οχήματα στους δρόμους», τα οποία - όπως σημείωσε - είναι περισσότερα απ’ όσα βγαίνουν στους δρόμους στις αργίες, όπως κηρύχθηκε η σημερινή ημέρα.

Απαντώντας στην κριτική για την απόσυρση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς τη Δευτέρα, επεσήμανε πως «εάν έβγαιναν τα λεωφορεία και γίνονταν ατυχήματα και δημιουργούνταν περισσότερα προβλήματα, θα ήμασταν υπόλογοι».

Τα μέσα σταθερής τροχιάς

Νωρίτερα είχε αποκατασταθεί σε όλο το δίκτυο η κυκλοφορία του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, με τους συρμούς της Γραμμής 1 να διατρέχουν πλέον όλη τη διαδρομή Πειραιάς – Κηφισιά.

Επιπλέον, και οι συρμοί του μετρό που κινούνται προς και από το αεροδρόμιο, πραγματοποιούν πλέον όλες τις ενδιάμεσες στάσεις στους σταθμούς Κορωπί, Κάντζα και Παλλήνη, όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Στο δίκτυο του ΤΡΑΜ, υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε αποκατασταθεί η κυκλοφορία των συρμών στη γραμμή 7 Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, εκτός λειτουργίας παραμένουν οι στάσεις Σύνταγμα και Ζάππειο.





μετρόηλεκτρικόςΚακοκαιρία Ελπίςαστικά λεωφορείατρόλεϊειδήσεις τώραΜΜΜδρομολόγια