Ελλάδα|06.02.2022 10:13

Καλάβρυτα: Θρίλερ με τους 3 αγνοούμενους στον Χελμό

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
photo: Kalabryta news
photo: Kalabryta news
photo: Kalabryta news
photo: Kalabryta news
photo: Kalabryta news
photo: Kalabryta news
photo: Kalabryta news
photo: Kalabryta news

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην περιοχή Ύδατα Στυγός, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, για τον εντοπισμό τριών αναρριχητών που αγνοούνται.

Έχουν αναπτυχθεί 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Σύμφωνα με το kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στη χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από τη Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της "μαυρολίμνης".

Από νωρίς οι έρευνες

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Ο καιρός για Χελμό είναι καλός χωρίς καιρικά φαινόμενα και χαμηλό άνεμο αλλά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν επικεντρώνοντας στην περιοχή από "μαυρολίμνη" έως Ύδατα της Στυγός. Σημαντική η συνδρομή του προσωπικού και των χιονοδρόμων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων με όλα τα μέσα.

αγνοούμενοιΚαλάβρυταχιονοδρομικό κέντροειδήσεις τώρα